Samsung Galaxy Fold blijkt schadegevoelig

Sterre Hartjes
De opvouwbare Samsung Galaxy Fold, nu alleen nog verkrijgbaar in Korea en Engeland, heeft problemen met het vouwbare scherm.

De Samsung Galaxy Fold zou eerder al in Amerika uitkomen maar is door deze problemen verzet. De telefoon is hierdoor vanaf zaterdag 28 september verkrijgbaar in Amerika. De problemen die zijn gemeld zijn nog vrij recent. Zo is er een melding binnen gekomen dat iemand na nog geen 27 uur al een defect scherm had. Er zat een felgekleurde vlek onderin het scherm van een centimeter groot. De telefoon is niet op de straat of in het water gevallen, zo vertelt de man die de klacht heeft ingedient. De vlek komt hoogstwaarschijnlijk door het dichtklappen van de telefoon.

Gebruikersaanwijzing Galaxy Fold

Toen de eerste meldingen van kapotte schermen binnenkwamen, heeft dit mensen gestimuleerd om de gebruiksaanwijzing van de telefoon te lezen. De Galaxy Fold heeft een opvallend uitgebreide gebruiksaanwijzing. Hier wordt onder andere in vermeld dat de telefoon niet in aanraking mag komen met water, je er geen zware objecten op moet leggen, het apparaat voorzichtig moet dichtklappen, niet te veel druk op het scherm kunt uitoefenen en een extra telefoonbescherming toe moet voegen aan de al meegeleverde bescherming. Ook mag de telefoon niet in de buurt komen van pasjes zoals pinpassen en creditcards.

Samsung over de Galaxy Fold

'Als gebruikersvragen hebben, kunnen zij op elk moment van de dag via de Galaxy Fold Premier Service de Samsung-productspecialisten raadplegen', meldt Samsung. 'We hebben veel positieve reacties gehoord sinds de lancering van de Galaxy Fold.'

Lees ook:Locatiegeschiedenis uitgeschakeld? Google volgt je alsnog