Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland

Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland

Redactie WINMAG Pro
Samsung introduceert de Galaxy Fold in Nederland. Daarmee ontvouwt Samsung ook in Nederland de toekomst van smartphones met een compleet nieuwe categorie. Met zijn opvouwbare 7,3 inch Infinity Flex Display levert de Galaxy Fold innovatieve ervaringen. Voorlopers in Nederland kunnen de Galaxy Fold vanaf 20 december bestellen en krijgen het toestel op 10 januari 2020 thuis afgeleverd. Vanaf dat moment is de Galaxy Fold verkrijgbaar in Nederland.

In de afgelopen maanden heeft Samsung de Galaxy Fold verfijnd. Daarbij zijn niet alleen het ontwerp en de materialen van de Galaxy Fold verbeterd, ook is de tijd genomen om de klantervaring opnieuw te ontdekken.

'Met de Galaxy Fold verleggen we de grenzen van het traditionele smartphonedesign, waardoor we een compleet nieuwe gebruikservaring creëren', zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. 'De baanbrekende mobiele technologie geeft mensen de kans zelf nieuwe grenzen op te zoeken. De Galaxy Fold biedt het grootste smartphonescherm ooit zonder ook maar enige concessie te doen aan draagbaarheid.'

Nooit vertoonde gebruikerservaring

De Galaxy Fold combineert de populairste smartphone- en tabletfeatures. Zo ontstaat een nieuw soort device. Het toestel heeft twee schermen: een coverscherm en het 7,3 inch Infinity Flex Display dat zich opent wanneer je de Galaxy Fold uitvouwt.

De Galaxy Fold verandert de manier waarop we omgaan met mobiele content, zowel op het gebied van vastleggen, delen als bewerken. Ook als het toestel gesloten is kun je snel een video maken, waarna je de Fold opent om het resultaat op het grote scherm te bekijken. Dankzij App Continuity gaat de video naadloos over van het coverdisplay naar het hoofdscherm. Verder open je met Multi-Active Window meerdere apps tegelijkertijd om zo effectief te multitasken

Elke Galaxy Fold geeft exclusief toegang tot de customer care services – zoals een 24/7 support hub online of via de telefoon waarbij je een-op-een contact hebt met experts van Samsung. Met aanvullende programma’s, zoals gratis Samsung Care+, die jouw toestel een jaar lang beschermt tegen schade, en de Samsung Ophaalservice Express[2], blijft de Galaxy Fold-ervaring net zo bijzonder als het toestel zelf.

Problematiek rondom de Galaxy Fold

Begin april, tegen de internationale release van de Fold aan, schreven we over het toestel. Toentertijd bleek dat de smartphone onvoldoende weerstand bood tegen dagelijks gebruik: schermen braken, verwachtingen daalden. Tal van tweaks later laat de Nederlandse release toch echt niet langer op zich wachten.

'Wonderlijk, maar de waaromvraag blijft onbeantwoord. Bevindt de Galaxy Fold zich vanaf mei in de broekzakken van zakelijke gebruikers? Zijn duurzaamheid was discutabel, tot Samsung een einde aan twijfelaars poogde te brengen met een video waarin de Fold 200.000 keer gebogen wordt. Wij waren overtuigd, maar spreken natuurlijk niet voor iedereen. Nee, geen mens is op het moment van schrijven gek genoeg geweest om het model 200.000 keer handmatig te buigen, maar wél weten we dat de Fold solide in de hand ligt en vloeiend vouwt.'

               

De Samsung Galaxy Fold is in de kleur Cosmos Black vanaf 20 december te bestellen voor een verkoopadviesprijs van € 2.020,- bij de Samsung Experience Store, Samsung e-store, KPN en T-Mobile. Je ontvangt bij aankoop van een Galaxy Fold gratis Galaxy Buds ter waarde van € 149,- en een Aramid Fiber Slim Cover. Voorlopers krijgen het toestel op 10 januari 2020 thuis afgeleverd. Vanaf dat moment is de Galaxy Fold ook verkrijgbaar in Nederland.

Bezoek voor meer informatie http://news.samsung.com/nl en www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-fold/.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie