Samsung lanceert buigbare Galaxy Fold

Geert van der Klugt
Voor het eerst geteased in november, nu een feit: de Samsung Galaxy Fold is op Samsung Unpacked bevestigd. De 7,3-inch Infinity Flex Display luidt een baanbrekend mobiel tijdperk in.

Klap je 'm uit, dan bedraagt de Galaxy Fold de grootte van een tablet. Klap je 'm in, dan past de telefoon in een broekzak. Met een primaire resolutie van 1536x2152 px vormt de aanstaande release zich tot één van 's werelds grootste zakformaat smart devices. 

Samsung Galaxy Fold

Skeptici verwachtten een tweede Flexpai; de specificaties bewijzen het tegendeel. Binnenshuis vind je 512GB aan Universal Flash Storage, welk in combinatie met een 7nm-processor en 12GB aan RAM razendsnelle prestaties belooft. 

De beelden suggereren een knap staaltje mechaniek: vergelijkbaar met een boek, bevinden de achterzijden - kaften, weliswaar - zich aande buitenkant, verstevigt door vrijwel onzichtbare scharnieren. De Flexpai kon totall loss vallen na een enkele val; de Galaxy Fold, vermoedelijk, niet.

De smartphone-gigant bevestigde bovendien de mogelijkheid voor het draaien van drie gelijktijdig weergegeven apps. Hallo, tablet killer. 

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert