Samsung richt zich nu ook op interactieve displays met Flip

Peter Güldenpfennig
Wat interactieve displays komen we niets te kort. Zo heeft Microsoft z’n Surface Hub, levert Panasonic al jaren maatoplossingen op dit gebied en zijn er ook specifiekere kantooroplossingen verkrijgbaar van Epson en Ricoh. Ook Samsung boort dit zakelijke segment nu aan met Flip.

Oke, om eerlijk te zijn leverde Samsung al touch overlays voor displays en maken ze ook al langer op maat gemaakte displays voor de zakelijke markt, maar de Samsung Flip is het eerste echte interactieve display direct gericht op eindgebruikers.

De Samsung Flip is een verwijzing naar de welbekende flipovers voor presentaties. Vertaald naar het digitale domein giet Samsung dit concept in een 4K display wat zowel horizontaal als verticaal gepositioneerd kan worden. De Flip is echt bedoeld om samen te werken, getuige de mogelijkheid om met vier mensen tegelijkertijd samen te werken op het display.

Samenwerken op Samsung Flip

Samsung Flip kan draadloos bestanden uitwisselen met mobiele apparaten, maar ook via USB en een netwerk. Dit maakt het mogelijk content met meerdere displays te delen, zoals PC’s, smartphones en tablets. Deelnemers kunnen eveneens eigen materiaal importeren op het scherm van de Flip om zo nieuwe ideeën ter tafel te brengen.

Elke flipover kun je zien als pagina, waarbij elke presentatie uit twintig pagina’s kan bestaan en wat opgeslagen kan worden als document op de Flip zelf. Bestanden zijn te beveiligen met een wachtwoord, waardoor er niets van wat besproken is verloren gaat en tevens veilig is.

Het systeem zorgt dat de details van het overleg alleen belanden bij degenen die toegang hebben. Zodra je het wachtwoord intypt, kun je de content downloaden en delen via e-mail of uitprinten. Ook kun je de aantekeningen opslaan op een USB-stick of andere bronnen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Samsung Flip is per direct verkrijgbaar voor een prijs van €2599,- exclusief BTW.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter