Samsung: scan je Qled-tv op malware

Aimée van Vuuren
Mocht je een Qled-tv in bezit hebben, dan adviseert Samsung deze regelmatig op malware te scannen, het liefst om de paar weken. Dit om infecties met software die er niet thuis hoort te detecteren.

Samsung Qled-tv

De supportafdeling van Samsung USA heeft op Twitter gemeld dat het belangrijk is om de Qled-tv, mocht deze aangesloten zijn op een wifi-netwerk, regelmatig op malware te scannen. In de tweet is een video te zien waarin wordt uitgelegd hoe je kan scannen op malware.

LEES OOK: Samsung Galaxy Fold komt binnenkort uit

Smart Security

De televisies die Samsung sinds 2016 heeft geproduceerd, hebben een scanfunctie genaamd Smart Security om malware te detecteren. Het bedrijf maakte toen al bekend dat Smart Security op de achtergrond beschermt tegen deze kwaadaardige software, maar pas dit jaar wordt geadviseerd om na enkele weken handmatig de scan aan te zetten.

Ondanks dat er sinds een paar jaar regelmatig op het nieuws te zien is dat televisies makkelijk te ‘infecteren’ zijn met malware, lijken er geen grootschalige aanvallen te zijn geweest. Sinds het begin van dit jaar plaatst Samsung naast Smart Security ook McAfee Security for TV op de geproduceerde televisies.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée