SanDisk ontwikkelt een 400GB microSD-kaart

Peter Güldenpfennig
Plek heb je nooit genoeg moet SanDisk gedacht hebben. Zij maken een microSD-kaart die maar liefst 400GB aan data kan bevatten.

De Ultra Plus microSXDC USH-I, zoals SanDisk de kaart noemt, biedt daarmee met gemak de grootste storage-capaciteit op de markt. Ook opvallend: de kaart kent flinke transfersnelheden die volgens SanDisk op kan lopen tot 100MB/s. 

Zelf noemt Western Digital, eigenaar van SanDisk, mobiele levensstijlen de reden om dergelijke mijlpalen te bereiken: 'We blijven de grenzen van de technologie opzoeken en veranderen de manier waarop consumenten hun mobiele apparaten gebruiken', aldus Sven Rathjen, vice-president productmarketing bij Western Digital. 'Door ons te focussen op het bereiken van nieuwe mijlpalen, stellen wij de consument in staat om hun mobiele levensstijl te voorzien van opslagoplossingen die ze vertrouwen.'

SanDisk Ultra Plus microSXDC USH-I

De kaart kan maximaal veertig uur aan Full HD-video bevatten en met de transfersnelheid van 100MB/s 1200 foto's per minuut verplaatsen. De kaart zal beschikbaar zijn via SanDisk zelf als ook diverse retailers, en kost € 249,99.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter