Scaleway introduceert Kubernetes Kosmos, de allereerste multicloud-beheerde Kubernetes

Redactie WINMAG Pro
Scaleway, de toonaangevende leverancier van multicloud-diensten voor startups en ontwikkelaars, heeft Kubernetes Kosmos uitgebracht, de allereerste multicloud-beheerde Kubernetes-engine.

Door deze unieke lancering blijft Scaleway de containerwereld ontwrichten en verrijkt het zijn PaaS-cloud-ecosysteem met essentiële en hoogwaardige oplossingen. Voor een vaste prijs per cluster kunnen Kubernetes Kosmos-ontwikkelaars nodes koppelen aan elke cloud-provider of aan lokale resources, ongeacht of andere providers een managed Kubernetes-oplossing hebben of niet. Met meer dan 1.300 bedrijven die Kubernetes momenteel al inzetten op meer dan een derde van de totale infrastructuur van Scaleway, maakt het bedrijf snel naam in de Kubernetes-gemeenschap. Dankzij Kubernetes Kosmos kunnen Kubernetes ontwikkelaars Kubernetes Kapsule uitbreiden naar elke machine, Instances van elke provider, Bare Metal-producten, colocated machines, of hun persoonlijke infrastructuur.

De norm voor cloud-natives

Nu de overstap naar de publieke cloud versnelt, kiezen steeds meer bedrijven voor een multicloud-strategie. Ondanks het feit dat deze aanpak de norm aan het worden is voor cloud native-oplossingen, omarmen niet alle cloud-providers deze evolutie en neigen ze steeds meer naar een vendor lock-in strategie. In tegenstelling tot de meeste cloudproviders die hun klanten beperken met een hybride cloud-model waarbij ze zijn gebonden aan één cloudprovider en hun on-premise infrastructuur, zijn de visie en belofte van Scaleway gericht op het faciliteren van een overgang naar een echte multicloud-strategie. Deze strategie gaat verder dan het simpelweg benutten van de infrastructuur van meerdere cloudaanbieders en past voor elke workload de juiste infrastructuur en het juiste prijsmodel toe.

"Tot nu toe was de adoptie van multicloud meestal puur opportunisme - infrastructuur van de ene provider werd pas gekozen als een andere die niet had, of op een locatie waar de andere niet aanwezig was. Met Kosmos vergemakkelijken we de overgang naar een echte multicloud-strategie, door gebruik te maken van dezelfde Kubernetes-oplossing die ontwikkelaars hebben geprezen om zijn gebruiksgemak en prestaties", aldus Yann Lechelle, CEO van Scaleway.

De eerste multicloud-beheerde Kubernetes-engine in zijn soort
Kubernetes Kosmos is een unieke manier om een echte multicloud-strategie te voeren met beheerde Kubernetes verspreid over verschillende cloudproviders. Startups en ontwikkelaars kunnen voortaan hun proces vereenvoudigen met één control plane in plaats van meerdere clusters te beheren bij verschillende cloudproviders. Ongeacht het aantal nodes kunnen Scaleway-klanten voor een vaste prijs van €99 per maand externe gehoste nodes overal aan koppelen en ze allemaal beheren vanuit onze gerenommeerde control plane.

Kosmos profiteert van de volgende beschikbare functies in Kapsule:

  • Gecentraliseerde monitoring
  • Lifecycle automatisering
  • Een volledig beheerde & redundante control plane
  • Autoscaling pools voor workload buffering

Speciaal voor Kosmos ontwikkelde functies:

  • Beheerde cross-provider clusters
  • Beheerde pools op elk type infrastructuur zoals virtuele machines, dedicated servers, colocated of on-premise infrastructuur
  • Cross-provider schaalbaarheid
  • Hoge beschikbaarheid – profiteer van prestaties die beschikbaar zijn bij alle cloudproviders

Meer informatie over Kubernetes Kosmos is te vinden op:
https://www.scaleway.com/en/kubernetes-kosmos/

Kubernetes Kosmos Documenten:

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie