SCOS organiseert nieuwe Wireshark Training: netwerkanalyse en probleemoplossing

Redactie WINMAG Pro
Als dé Certified Wireshark University EMEA Partner organiseert SCOS Software bv te Amsterdam-Hoofddorp van 7 tot en met 11 oktober 2019 een nieuwe Wireshark Training. In deze training zal worden ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedragen van netwerken.

Wireshark is onbetwist de populairste netwerk analyse tool met meer dan 1.000.000 downloads per maand. Deze training is gebaseerd op de nieuwste Wireshark-versie, V3, welk in april is uitgekomen. Een groot gedeelte van de training zal diepgaand worden ingegaan op de mogelijkheden van Wireshark. Verder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatie patronen van de TCP/IP toepassing en de meest gangbare applicaties worden bestudeerd.

Wireshark University

In 2007 is de Wireshark University opgericht door Laura Chappell voor het opleiden van IT professionals in het gebruik van Wireshark bij netwerk analyse en het oplossen van netwerk problemen. Sinds 2008 is SCOS te Hoofddorp de Certified Training Partner namens de Wireshark University in Europa en organiseert regelmatig de officiele TCP/IP Analysis and Troubleshooting training in Hoofddorp. SCOS is officieel gecertificeerd door de Wireshark Foundation voor het verzorgen van de Wireshark Trainingen.

Bezoek www.tcpip.training voor meer informatie, inlichting en aanmelding.

SharkFest Europe 2019

SharkFest, de Wireshark Developer and User Conference die in 2008 gelanceerd werd, is een reeks jaarlijkse educatieve conferenties, georganiseerd in verschillende delen van de wereld en gericht op het delen van kennis, ervaring en best practices tussen de ontwikkelaars en gebruikersgemeenschappen van Wireshark. Sinds 2016 wordt er ook in Europa een Sharkfest gehouden: komende november vindt de vierde editie in Estorill (Portugal) plaats.

Deelnemers van SharkFest ontwikkelen hun kennis in pakketanalyse door lezingen en lab-gebaseerde sessies bij te wonen welk door de meest ervaren experts in de industrie worden gegeven. Ontwikkelaars van de core-code van Wireshark verzamelen zich ook tijdens deze conferentiedagen om nieuwe features te bespreken. 'Wireshark is een hulpmiddel en een gemeenschap', vertelt Gerald Combs, oprichter van Wireshark. 'Het is mijn taak om beide te ondersteunen.'

Bezoek www.sharkfesteurope.wireshark.org/ voor meer informatie.

 

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie