SCOS stelt veilig: verleg datagrenzen met MOVEit Secure Folder Sharing

Geert van der Klugt
In een tijdperk waar bestandtransfers en slapeloze nachten hand in hand gaan, garandeert SCOS Software je rust.

Met de modulereeks MOVEit Cloud heb je een veilige, efficiënte en betrouwbare cloudgebaseerde datatransfer tot je beschikking. Het product is interessant voor de startende MKB’er én de doorgewinterde corporatie. Je kunt niet meer zonder de cloud. Ga maar na. Tegenwoordig circuleren gigantische hoeveelheden data in bedrijven, en veroorzaken lokale offline-soluties als SDD- en HDD in bepaalde gevallen problemen in plaats van oplossingen.

SCOS MOVEit Cloud 

Een alternatief is bestandsuitwisseling via de cloud. In de facilitering hiervan schiet SCOS Software in kwaliteit zijn concurrent voorbij. MOVEit Cloud combineert de voordelen van een centraal punt van controle, automatisering en auditing voor alle vormen van bestandsoverdracht, met het gemak van een Managed FileTransfer (MFT) as-a-Serviceaanbod. Klanten kunnen zich op de bedrijfsvoering concentreren, terwijl experts van Ipswitch de best mogelijke implementatie uitvoeren. MOVEit Cloud biedt de nieuwste beveiligingsupdates en lagen van verdediging aan, zoals FIPS 140-2-gecertificeerde cryptografie, toegangscontrole, integriteitscontrole en penetratietesten. Tevens worden alle gebruikte gegevens opgeslagen bij de wel beveiligde Microsoft Azure-datacenters in Middenmeer/Noord-Holland.

Secure Folder Sharing 

Recent voegde SCOS Software MOVEit Secure Folder Sharing toe aan het alsmaar aanvullende MOVEit repertoire. Eindgebruikers kunnen met deze module’s het risico beperken van ongewenst inzicht in gevoelige bestanden, door middel van transparante weergave, toegangscontrole en geautomatiseerde activiteitenregistratie. Gebruik is intuïtief en rust op de vertrouwde drag-and-drop sturing die eerdere modules zo gebruiksvriendelijk maakte. Toegang tot opslagmappen is met gemak en per gebruiker te (de-)autoriseren en te segmenteren, met een verhoogde veiligheid – en betere nachtrust – als gevolg. Naast deze zogenoemde granular permissions kunnen eindgebruikers onderling mappen delen, wat hen in staat stelt om zónder inbreng van een beheerder bestanden veilig te delen. Dat resulteert in een efficiënter werk- en deelproces, met minder druk op de beheerder. Daarbovenop is iedere gebruiker te beperken tot upload- of downloadmogelijkheden, wat in de praktijk eindeloze functionaliteit biedt.  

Aanbod

SCOS Software behaalde met MOVEit een trotse positie in onze MKB Awards. Ons oordeel blijft onveranderd: met MOVEit heb je een uitstekende oplossing voor je data. Niet in het minst om de aanvullende modules. Neem bijvoorbeeld de module Secure Folder Sharing. Daar heb je als gebruiker echt veel profijt en plezier van. Je mag een module een maandlang proberen via www.scos.nl/free-trial/

Verdere informatie vind je op www.scos.nl.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert