SD-WAN-provider Aryaka zit marktleider VMware op de hielen

Jeroen van Onselen
De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op in networking. Nu, vers van de pers: VMware dreigt zijn marktleiderschap voor SD-WAN te verliezen.

Concurrent Aryaka is nog maar 1% verwijderd van VMware.

Dat is te lezen in het laatste IHS Markit Report. 

Aryaka wordt nu de grootste SD-WAN provider in Q1 2018 genoemd en is nog maar 1 procentpunt verwijderd van VMware in termen van marktaandeel en revenues. Sappig detail: Aryaka heeft nu een 6% voorsprong op netwerkreus Cisco op het gebied van SD-WAN. 

Verder staat in het verslag dat Aryaka's nu bijna een vijfde van de SD-WAN-markt beheerst (18% in Q1 2018), wat meer is dan het vorige kwartaal. 

Virtualisatie verandert alles

Om de significantie van dit bericht te begrijpen is goed te beseffen dat er momenteel een aardverschuiving plaastvindt in networking. Door de toegenomen virtualisatiemogelijkheden is alles gaan schuiven in netwerkbeheer, door velen beschouwd als de ruggegraat van de IT-infrastructuur van het bedrijfsleven. Dat gebeurt niet alleen op macroniveau waar tradtionele partijen als Cisco ingehaald worden door bedrijven als Aryaka en VMWare, maar ook op microniveau waar netwerkbeheerders steeds meer richting DevOps worden geduwd door de veranderende markt. 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen