Seagate presenteert nieuwe draagbare drives

Jordi Smit
Seagate, megafabrikant van harde schijven, presenteert op CES 2019 een lading externe drives. Dit loopt uiteen van instapmodellen voor de consument tot stijlvolle high end exemplaren voor professionals.

Lancering Seagate

Seagate lanceert op CES 2019 onder zijn premium-merk LaCie onder meer twee nieuwe producten: de LaCie Mobile Drive en de LaCie Mobile SSD. De LaCie-producten zetten naar traditie in op hoge prestaties gekoppeld aan een stijlvol en doorgaans minimalistisch design. Ze moeten prosumers en professionals bereiken, met name in de creatieve sector.

LaCie Mobile Drive

Om die doelgroep te verleiden biedt de LaCie Mobile Drive een capaciteit van 1 TB tot 5 TB, verpakt in een erg compacte 2,5 inch-behuizing. Het design met in het oog springende randen maakt het product een interessante optie voor wie een grote capaciteit zoekt maar niet wil inboeten aan stijl.

LaCie Mobile SSD

Technisch interessanter is de LaCie Mobile SSD. Die zit in een gelijkwaardige verpakking maar biedt sequentiële transfersnelheden die vergelijkbaar zijn met die van een interne SATA-SSD. Concreet gaat het om 540 MBps. De maximale capaciteit bedraagt 2 TB. De SSD heeft een USB 3.1 type C-aansluiting op de behuizing, maar kan via een meegeleverd verloopstukje natuurlijk ook op een klassieke USB 3.1 type A-poort worden aangesloten.

Back-up Seagate

De back-up-producten onder het Seagate Backup Plus-label spreken voor het grootste deel voor zich. Seagate verfrist vooral het uiterlijk van de intussen gekende back-up-drives. Langs de technische kant zien we capaciteiten van 1 TB tot 2 TB voor de Backup Plus Slim en Ultra Touch. De Backup Plus Portable, die ondanks de naam dikker is, biedt een capaciteit van maximaal 5 TB. Tot slot tekent software van Seagate voor het automatisch instellen van back-ups en encryptie present op de harde schijven. Ze komen in de loop van februari en maart beschikbaar.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi