Security: GFI OneGuard

Redactie WINMAG Pro
Het monitoren van je netwerk is belangrijk. Wij gingen aan de slag met OneGuard, een systeem om de IT in je organisatie nauwlettend in de gaten te houden én te beheren.

GFI OneGuardAls organisatie kun je nog zo secuur te werk gaan met betrekking tot IT en je infrastructuur, het kan altijd zijn dat er iets doorglipt. Na installatie van OneGuard dien je een controller te installeren, waarna elk (Windows-)device op het lokale netwerk automatisch toegevoegd en geïnventariseerd kan worden door GFI OneGuard.

Direct wanneer je OneGuard opstart valt op hoe prettig de interface eruit ziet. OneGuard biedt een veelvoud aan functionaliteiten om de IT in je organisatie in de gaten en ook up-to-date te houden. Je rolt namelijk snel patches en updates uit. Patchbeheer is echter vaak een reactieve vorm van beveiliging.

Gelukkig biedt OneGuard ook realtime beveiliging, aangedreven door technologie van Kaspersky Lab. Via rapportages en geconfigureerde alerts kun je er voor kiezen continu op de hoogte te zijn en te blijven van elk aspect van je netwerk. Bijkomend voordeel van de rapportages is dat je hiermee ook nauwlettend de activa in je bedrijf na kunt gaan. Doet er zich iets verdacht voor op je netwerk, dan krijg je hier direct een alert van.

Conclusie

Er zijn veel tools die je netwerk kunnen monitoren, maar we zouden bijna zeggen dat OneGuard een all-in-one-oplossing is, met zowel beheer en security op reactieve als actieve wijze.

Prijs € 15,00
Info gfi.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie