Servers Adobe doelwit van hackers

Redactie WINMAG Pro

Adobe heeft bekend gemaakt dat hun servers zijn binnengedrongen door hackers. Hierbij hebben zij zowel de broncode van diverse Adobe-producten in handen gekregen als de creditcardgegevens van bijna drie miljoen Adobe-gebruikers.

De aanval werd ontdekt door security nieuwssite Krebsonsecurity. Zij ontdekten eind september grofweg 40GB aan broncode weggestopt op servers die onderzocht werden op een ander hack-incident. Mogelijk zit hier de broncode tussen van ColdFusion en Adobe Acrobat.

Krebsonsecurity deelden hun bevindingen met Adobe waarna het bedrijf wist te melden dat zij sinds 17 september bezig zijn met een onderzoek naar de inbraken op hun servers. Mogelijk hebben de hackers de broncode al midden augustus in handen gekregen. Naar aanleiding van de inbraak heeft Adobe een security announcement gedaan.

Ook in augustus zouden hackers de creditcardgegevens van rond de 2,9 miljoen klanten van Adobe in handen hebben gekregen. Hoewel Adobe denkt dat hier enkel versleutelde wachtwoorden tussen zitten, reset het bedrijf wachtwoorden die mogelijk in handen zijn geraakt van de hackers. Als jouw wachtwoord- of creditcardgegevens hier tussen zitten neemt Adobe via email contact met je op. Voor meer informatie raadt Adobe je aan om de klantenservice-pagina te bezoeken. Hier word je uitgelegd hoe je je wachtwoord moet resetten. 

Adobe zelf beweert dat het veilig is om hun producten te blijven gebruiken. Wel verwijst Brad Arkin, Chief Security Officer bij Adobe, naar diverse supportpagina's om veilig Adobe-producten te gebruiken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie