Another one bites the dust

Simpel stof noodlottig voor toetsenbord peperduur MacBook

Jeroen van Onselen
iFixit laat in een video zien hoe een doodnormaal stukje stof het toetsenbord van de peperdure MacBook en MacBook Pro om zeep helpt.

Het gaat om toetsenborden in de de 12"-MacBook van 2015 en MacBook Pro's uit 2016.

Tweakers schrijft dat dit komt omdat de toetsen 40 procent dunner zijn dan andere toetsenborden. Het gaat mis als een stukje stof onder een toets komt vast te zitten, waardoor de toets niet meer terug kan veren. In de praktijk zie je dan dat de letter zich oneindig keer herhaalt op je scherm.

De site baseert zich op onderstaande video van iFixit, dat in niet mis te verstande woorden Apple's design tot aan de voeten afbrandt.

De video van iFixit is in korte tijd al duizenden keren bekeken:

Apple door het stof

Apple ging eerder al door het stof en heeft gebruikers aangeboden het toetsenbord te vervangen, onder bepaalde voorwaarden. Je vindt hier een overzicht om welke modellen het gaat.  Het bedrijf komt tot deze drastische maatregel vanwege een  rechtszaak van twee gebruikers van wie het toetsenbord het niet deed en Apple hun klachten wou afdoen met een peperdure reparatie. 

iFixit zegt in de video dat dit niet voldoende is.

Kruistocht tegen falende MacBook

Kort samengevat is dat laatste ook de boodschap van de website The Outline. De site is een ware kruistocht tegen het bedrijf begonnen. Totdat Apple een ander toetsenbord plaatst is het advies van het bedrijf kort en duidelijk: koop geen MacBook.

 

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen