Snapchat werkt aan nieuwe versie van Spectacles

Ruben den Boer
Snap, het moederbedrijf van het bekende social media platform Snapchat, wil wederom een camerabril uitbrengen. De nieuwe versie van de Spectacles-bril zou voorzien zijn van twee camera’s en zo’n $ 350,- gaan kosten.

Dat meldt techblog Cheddar op hun website. De Spectacles 3.0 is de opvolger van de vorige camerabril van Snapchat, maar wordt uitgebreid met een extra camera in het aluminium frame. Met de bril kunnen gebruikers van Snapchat filmpjes maken die ze vervolgens op het social media platform kunnen versturen. Met behulp van de tweede camera zou het mogelijk worden om achteraf augmented reality elementen toe te voegen aan de gemaakte filmpjes. Dit is een functie die Snapchat al aanbiedt in haar app.

Dure spectacles

De toevoeging van een tweede camera komt met een hoge prijs. De Spectacles 3.0 is namelijk met z’n $ 350,- twee keer duurder dan z’n voorganger. De Spectacles 2.0 kostte namelijk nog ‘slechts' $ 175,-. Of de bril van Snapchat ook naar de Nederlandse markt komt is tot dusver nog niet bekend.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben