Een snelle mobiele internetverbinding verhoogt de produktiviteit

Snellere wifi-verbinding op kantoor

Redactie WINMAG Pro
Jouw wifi-verbinding op kantoor biedt niet altijd de draadloze vrijheid en supersnelle verbinding die je nodig hebt. Als je de volgende tips opvolgt, zorg je ervoor dat je wifiverbinding binnen de kortste keren wel voldoet aan je verwachtingen.

Veel werknemers gebruiken steeds vaker mobiele apparaten zoals tablets, smartphones en laptops bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Deze apparaten maken gebruik van draadloos internet en daarom is het belangrijk om ook op de werkvloer snel internet te hebben.  Daar komt nog bij dat werknemers tegenwoordig veelvuldig diensten en data in de cloud raadplegen. Op het moment dat de wifi-verbinding traag is, gaat dat ten koste van de voortgang van de werkzaamheden.

Tip 1: Voer een wifi-verbinding controle uit

Het programa Ekahau HeatMapper helpt je bij het creëren van een plattegrond van het bedrijfspand. Vervolgens kun je het wifi-verbinding signaal meten (waarbij groen staat voor goede ontvangst, en rood voor slechte of geen ontvangst). Maar ook gratis, eenvoudigere apps als WiFi Analyzer kunnen je helpen om de kwaliteit van je wifi-verbinding in kaart te brengen.

Tip 2: Bepaal de ideale plek voor je router

Staat je router te ver weg van de werkvloer? Bijvoorbeeld in de meterkast? Dan kun je de klok erop gelijkzetten dat het bereik of de snelheid van je wifi gaat haperen. Optimaliseer, voordat je gelijk naar de winkel rent om een nieuwe router te kopen, de locatie van je huidige router. Een iets hogere plek is vaak een goede optie, zoals een bijzettafeltje of een kast. En als je router externe antennes heeft, blijf deze dan verstellen totdat de ontvangst verbetert.

Tip 3: Gebruik een moderne router

Als je je oude router vervangt, zorg er dan voor dat het nieuwe model wifi ac ondersteunt. Deze nieuwe standaard is veel sneller dan wifi n. Bovendien is een deel van wifi n, de 2,4 GHz-bandbreedte, in grote steden vaak overbelast. Je wifi-verbinding verbetert door automatisch over te gaan op de 5 GHz-bandbreedte of de wifi ac-standaard. Let wel op: je router en je wifi-ontvangers, zoals smartphones, laptops of tablets, moeten de nieuwe ac-standaard wel ondersteunen. Anders werkt deze functie niet.

Tip 4: Gebruik wifi-repeaters voor korte afstanden

Als de wifi vanaf je router door meer dan drie muren of zelfs meerdere verdiepingen moet, wordt de verbinding steeds langzamer, totdat hij compleet wegvalt. Een wifi-repeater kan helpen bij kortere afstanden. In grotere kantoorgebouwen zal een repeater weinig uithalen, vanwege de solide, met staal versterkte betonnen muren en plafonds die het wifi-netwerk in de weg zitten.

Tip 5: Gebruik een Powerline adapter voor snel internet

Als je grote werkruimtes snel van beter wifi wilt voorzien, zijn Powerline-adapters de beste optie. Powerline-adapters maken gebruik van het stroomnetwerk voor de gegevenstransmissie. Omdat dit een bedrade oplossing is, vormen muren en met staal versterkte plafonds geen obstakel voor de verbinding. Wifi-Powerline-adapters laten je daarnaast een snel wifi-toegangspunt installeren bij elk stopcontact.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie