Snowflake presenteert AI-innovaties voor de telecomsector en verbeterde samenwerkingen op MWC 2024

Redactie WINMAG Pro

Datacloud-bedrijf Snowflake presenteert tijdens Mobile World Congress 2024 verbeteringen binnen de Telecom Data Cloud, waaronder nieuwe innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), partneroplossingen voor de telecomsector en brancheoverschrijdende samenwerkingen om een aantal van de meest uitdagende problemen aan te pakken. Partneroplossingen zijn onder andere slimme CapEx-optimalisatie, capaciteitsplanning, field operations, het aanpakken van CO2-uitstoot, voorspellend en geautomatiseerd netwerkonderhoud en Open Radio Access Network (ORAN) dataverrijking en -beheer.

Met de toevoegingen aan Snowflake's Telecom Data Cloud kunnen organisaties hun upskilling-vereisten verminderen en hun productiviteit verhogen, data verrijken met AI- en ML-modellen en de bijna real-time ontdekking en analyse van data versnellen. Daarnaast helpt de datacloud telecomproviders te voldoen aan duurzaamheidsvereisten en worden zij in staat gesteld nieuwe service-inkomsten te genereren, terwijl ze inspelen op de behoeften van bedrijven in de sector. 

Meer dan 70 klanten maken gebruik van Snowflake's Telecom Data Cloud om innovaties in de sector te stimuleren, waaronder Eutelsat Group, Spark New Zealand, CityFibre, Virgin Media Ireland en AT&T. Snowflake heeft ook zijn partnernetwerk uitgebreid van 21 naar bijna 40 partners (sinds februari 2023) om innovatieve oplossingen te leveren voor telecomoperators, waaronder: Ericsson, Amdocs, Amazon Web Services (AWS); technologiepartners CARTO, Mapbox en Squid Cloud; en bewezen regionale en wereldwijde systeemintegrators, waaronder EY, IBM Consulting, Deloitte, Prodapt Consulting en DAS42.

Deze samenwerkingen hebben het afgelopen jaar geleid tot een aantal innovaties die de telecomsector transformeren, waaronder: 

  • De samenwerking tussen Snowflake en AWS helpt bij het oplossen van technische netwerkvragen, waardoor de oplostijd wordt teruggebracht van dagen tot mogelijk slechts enkele minuten. Dit wordt gedaan door data van zendmasten, fysieke adressen en points of interest samen te voegen en te combineren met informatie over klantloyaliteit en data uit ondersteuningssystemen voor facturering (BSS) en operationele ondersteuningssystemen (OSS), mogelijk gemaakt door een Large Languagemodel (LLM) op Amazon SageMaker.
  • Snowflake werkte samen met AWS om GenTwin te bouwen, een innovatieve Network Operations-oplossing die private 5G, generatieve AI met behulp van Amazon Bedrock en digital twins met behulp van AWS IoT TwinMaker combineert om industrieën te voorzien van efficiëntie, automatisering en aanpassingsvermogen.
  • Snowflake werkt samen met Mapbox om een holistische Digital Twin te presenteren door het combineren van Snowflake's geospatiale Telecom Data Layers met high definition terrein- en beeldmateriaal van Maxar en Mapbox's vermogen om cellulaire dekking op schaal te renderen en te verwerken. Telecomorganisaties worden naar een nieuw niveau van nauwkeurigheid van visualisatie gebracht, waardoor een betere klantervaring mogelijk wordt en gebruikers een voordeel krijgen in het connectiviteitslandschap.
  • Snowflake heeft in samenwerking met AWS, Amdocs, Vodafone en Carbon Footprint Ltd. de TM Forum Moonshot Catalyst award gewonnen. Deze gezamenlijke oplossing stelt telecombedrijven in staat om hun CO2-uitstoot beter te analyseren en te begrijpen, en helpt hen om de CO2-voetafdruk van hun productaanbod te verminderen.
  • Snowflake werkt samen met Amdocs Data Intelligence om SaaS-gebaseerde oplossingen te bieden voor het leveren van telecom use cases, zoals facturering en betaling, audit en compliance, en fraudedetectie.
  • Snowflake werkt samen met Ericsson aan het creëren van een datagedreven architectuur die operators de mogelijkheid biedt om innovatieve applicaties te creëren met behulp van het Ericsson Intelligent Automation Platform (EIAP) Ecosysteem. rApp-applicatieontwikkelaars krijgen toegang tot de strategische en operationele IT-systemen van Communications Service Providers via de beveiligde data-uitwisselingsmogelijkheden van de Snowflake Telecom Cloud. rApps kunnen via dezelfde mogelijkheden ook datasets van derden, zoals weer en kaarten, gebruiken in hun app ontwerp.

"De telecomsector staat op een keerpunt en evolueert verder dan traditionele diensten. Telecom wordt een fundamentele laag voor alle sectoren en biedt inzichten voor het verbeteren van klantervaringen, het optimaliseren van netwerken en het onderbouwen van stedelijke planning", zegt Phil Kippen, Global Industry GTM, Telecommunications bij Snowflake. "In onze steeds meer verbonden wereld is de explosie van data enorm. Vooral in de telecom is deze overvloed niet alleen een uitdaging, maar ook een kans. Het begrijpen en benutten van deze data via de Telecom Data Cloud is de sleutel tot het ontsluiten van nieuwe wegen voor cross-industry innovatie en samenwerking."

 

Ook interessant:

Lees hier: Telecombranche maakt het meest gebruik van AI

Lees hier: Het specialisme van werken met een hijskraan

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie