Bescherming en archivering voor Exchange-servers

Software: GFI OneConnect

Redactie WINMAG Pro
Hoewel Exchange defacto de standaard is in organisaties voor e-mail en inplannen van afspraken, laat de beveiliging nogal eens wat te wensen over. Vreemd eigenlijk, we hebben het tenslotte niet over onbelangrijke data. GFI springt hierop in met hun OneConnect-oplossing.

De vanuit de cloud draaiende oplossing OneConnect is redelijk inventieve software. Het combineert security met backup en archivering van jouw e-mailservices. Zo zijn je Exchange-servers zowel proactief als reactief beschermd tegen uitval.

Na registratie volgt de installatie van het platform, waarvan de tijd afhankelijk is van de infrastructuur en de databaseservers die je hebt draaien. Dat betekent dat goede inventarisatie vooraf een must is. Verder is de installatie straight forward.

Alleraardigst is dat je niet meteen in het diepe gegooid wordt, want OneConnect begeleidt je continu in het opzetten van de installatie. Na synchronisatie kun je direct Exchangeaccounts beheren vanuit een prettig uitziende interface. Zo heb je meteen na inloggen een overzicht van belangrijke zaken en gebeurtenissen op je netwerk. Desgewenst kun je alerts instellen die je direct op de hoogte brengen wanneer er iets gaande is op de server.

GFI OneConnect biedt je ook bescherming tegen spam, virussen en andersoortige malware. Mocht er een calamiteit plaatsvinden en één of meer Exchange-accounts uitvallen, dan zorgt OneConnect dat je hier zo goed als niets van merkt.

E-mail en agenda-items re-rout je via OneConnect naar de cloud en OneConnect zorgt ervoor dat je productief kunt blijven, zelfs tijdens de uitval. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus is het prettig om altijd een oplossing achter de hand te hebben.

Prijs: vanaf € 12,- (Plus-editie; 1 unit, 1 jaar)
Info: gfi.nl .

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie