Eenvoudig een professionele website bouwen

Software: Strato Sitebuilder Pro

Redactie WINMAG Pro
Het van oorsprong Duitse webhostingbedrijf Strato streeft ernaar een zo compleet mogelijke online dienstverlening aan te bieden, inclusief eigen websitehosting en de handige Sitebuilder Pro.

Zodra je de sitebuilder start kun je kiezen uit een van de vele templates die zijn gegroepeerd op basis van het type bedrijf of dienstverlening. Links blader je door categorieën als Detailhandel, Dienstverlening, Horeca, Gezondheid en Welzijn, Kunst en Cultuur en meer. Daaronder vind je specifieke templates, bijvoorbeeld voor een dierenarts, camping, architect of advocaat.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit het ruime aanbod professionele layouts kun je aan de slag met het toevoegen van je eigen beeld, tekst en widgets. Dat kan allemaal op zeer gebruiksvriendelijke manier via overzichtelijke menu’s en vensters. Uiteraard kun je je eigen afbeeldingen toevoegen aan de layout, maar Strato geeft je ook de beschikking over een grote verzameling stockfoto’s die je rechtenvrij kunt gebruiken. Is het beeld nog net niet perfect, dan kun je bij het toevoegen van een foto de ingebouwde foto-editor openen.

Ook noemenswaardig is de mobiele editor waarmee het makkelijker wordt om ook met een mobiel apparaat je website te beheren. De mobiele variant biedt bovendien een superhandig dashboard met websitestatistieken, berichten die via je contactformulier binnenkomen en andere meldingen.

Al met al is Strato’s Sitebuilder pro een ideale, zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven die een simpele website nodig hebben die ze zelf kunnen beheren.

Prijs: eerste half jaar € 1 p/m, daarna € 8 p/m
Info: strato.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie