Splunk viert tiende opeenvolgende keer als leider in het 2024 Gartner® Magic Quadrant™ voor Security Information and Event Management

Redactie WINMAG Pro

Splunk Inc., de leider op het gebied van cybersecurity en observability, heeft aangekondigd dat het voor de tiende keer op rij is benoemd tot Leader in het 2024 Gartner Magic Quadrant for Security Information and Event Management (SIEM)*. Splunk kreeg ook de hoogste positie voor het vermogen om uit te voeren. Ga voor een gratis exemplaar van het 2024 Gartner Magic Quadrant voor SIEM naar de website van Splunk.

"In het snel evoluerende bedreigingslandschap hebben beveiligingsteams een naadloze ervaring nodig voor detectie, onderzoek en reactie op bedreigingen die werkt over een breed scala aan beveiligingsproducten en -technologieën", zegt Tony Paterra, Vice President Product Management bij Splunk. "We zijn vereerd met deze erkenning die ons positioneert als een betrouwbare SIEM-oplossing die is gebouwd om het SOC van de toekomst te voeden."

Splunk's voortdurende toewijding aan innovatie is duidelijk zichtbaar in zijn beveiligingsportfolio. Belangrijke producten en mogelijkheden zijn onder andere:

  • Splunk Enterprise Security: Splunk's toonaangevende SIEM en security analytics oplossing biedt krachtige mogelijkheden voor uitgebreide zichtbaarheid, accurate detectie met context en operationele efficiëntie. Met de unieke Mission Control-functie hebben beveiligingsanalisten een modern werkoppervlak dat processen en workflows verenigt voor detectie van bedreigingen, onderzoek en respons.
  • Splunk Aanvalsanalysator: Een cloudgebaseerd aanbod dat automatisch vermoedelijke malware- en credential phishing-bedreigingen analyseert door elke stap in complexe aanvalsketens te volgen, een oordeel te vellen en onderzoeken te versnellen.
  • Splunk SOAR: De Splunk SOAR-oplossing (Security Orchestration, Automation and Response) stelt teams in staat slimmer te werken door terugkerende taken te automatiseren, binnen enkele seconden te reageren op beveiligingsincidenten en de productiviteit en nauwkeurigheid van analisten te verhogen. En de productiviteit en nauwkeurigheid van analisten te verhogen om bedrijven beter te beschermen.
  • Splunk-onderzoeksteam voor bedreigingen: Haal de nieuwste detecties, onderzoeken en tools, ontwikkeld door vertrouwde beveiligingsadviseurs van het Splunk Threat Research Team, binnen in uw Splunk Enterprise Security-implementatie. Deze infusie maakt snelle detectie, onderzoek en reactie op de meest geavanceerde bedreigingen mogelijk. 

Het Gartner® Magic Quadrant™ analyseert leveranciers op het vermogen om uit te voeren en op volledigheid van visie. Splunk werd voor de tiende achtereenvolgende keer erkend in het Leaders Quadrant en scoorde het hoogst in Ability to Execute.

Ga voor meer informatie over het beveiligingsportfolio van Splunk naar de website van Splunk.

*GARTNER is een gedeponeerd handelsmerk en dienstmerk van Gartner en Magic Quadrant is een gedeponeerd handelsmerk van Gartner, Inc. en/of haar dochterondernemingen in de VS en internationaal en worden hierin gebruikt met toestemming. Alle rechten voorbehouden. Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die wordt afgebeeld in haar onderzoekspublicaties en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen of een andere aanduiding. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties af, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie