Spotify-update: nadruk op podcasts

Fenna Kiebert
Muziekapp Spotify legt met een nieuwe update meer de nadruk op podcasts. Podcasts waren al eerder op Spotify te vinden, maar op een minder makkelijke en uitgebreide manier. Daar komt met de Spotify-update dus verandering in.

Podcasts

Gebruikers konden al eerder podcasts beluisteren op Spotify. Daarnaast konden ze zich al op verschillende kanalen abonneren. Het enige nadeel was dat de gebruiker door moest klikken. De podcasts waren te vinden onder het kopje ‘Bibliotheek’, maar daar stond muziek standaard bovenaan.

Mogelijkheden Spotify-update

Wat is er nu dan precies verandert met de Spotify-update? Spotify heeft een apart tabblad voor podcasts aangemaakt. Dit tabblad is gescheiden van muziek in de bibliotheek en daardoor eenvoudiger vindbaar. Ook kunnen gebruikers nu gemakkelijker zien welke afleveringen nieuw zijn. Zodra ze een aflevering al hebben bekeken/beluisterd, kunnen ze deze 'afvinken' zodat deze uit het overzicht verdwijnt.

LEES OOK: Bluetooth 5.1: Bluetooth anno 2019

Overige functies Spotify-update

Ook handig is dat je de podcasts die je graag onderweg wilt luisteren, kunt downloaden. Nadat een podcast gedownload is, is deze offline te beluisteren. Hiervoor is een apart overzicht gemaakt, waar je dus alle gedownloade afleveringen ziet. Tot slot is met de Spotify-update een tabblad met 'Shows' erbij gekomen, waaronder alle podcastabonnementen te zien zijn. Om het overzicht te bekijken, tik je op ‘Bibliotheek’ en op het tabblad ‘Podcasts’.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna