Spotlight: Deco M5 Plus Router (Powerline)

Geert van der Klugt
Niet alleen NETGEAR viel onder onze jaarlijkse CES-netwerkfavorieten. Ook TP-Link bereikte de spotlight, ditmaal dankzij de introductie van een slimme, geüpgradede versie van de Deco M5 Router. De ‘Deco M5 Plus Router met powerline’ combineert een klassieke router met PoE-technologie (Power over Ethernet). Dat opent een wereld aan IoT-mogelijkheden en gebruiksgemak. Precies op tijd voor de massale transitie naar thuiswerk.
  • PoE-routers zijn niet uniek, maar TP-Link weet te innoveren door de eerste te zijn die een compacte router als de M5 bewapent met PoE. Het fijne daarvan is dat je de router waar dan ook kan gebruiken als netwerkmesh, zonder stil te hoeven staan bij batterijen of stroombenodigdheden. De powerline stelt de router immers in staat stroom toegeleverd te krijgen via een ethernetkabel.  
     
  • De Deco M5 draait op Qualcomm Wi-Fi-technologie. Dat waarborgt netwerksnelheid en -betrouwbaarheid. ‘De wensen van consumenten veranderen razendsnel’, vertelde Rahul Patel (Senior Vice President PM bij Qualcomm) over de release. ‘Daarom moeten fabrikanten en technologieontwikkelaars hand in hand samenwerken om MSPs te voorzien van de oplossingen die de uitdagingen op het gebied van netwerkprestaties aankunnen.’  
     
  • In het bedrijfs- en thuisnetwerk van de toekomst, waar uiteenlopende PoE smart devices zullen communiceren, komt de Deco M5 (met powerline) het beste tot zijn recht. Dat heeft alles te maken met het feit dat een netwerkswitch gebruikt kan worden om diverse PoE-apparaten van stroom te voorzien. Door de M5 Router op eenzelfde netwerkswitch als slimme PoE-devices aan te sluiten, minimaliseer je vertragingstijden en open je een wereld aan aanstuurmogelijkheden.
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert