Veel wachtwoorden nog steeds veel te simpel

Staat jouw wachtwoord in deze lijst? Direct veranderen!

Redactie WINMAG Pro
Ondanks alle waarschuwingen, horrorverhalen en eisen aan de wachtwoorden van tegenwoordig maken veel mensen het hackers nog steeds veel te makkelijk. Keepers Security heeft een lijst gepubliceerd met de meest gebruikte wachtwoorden en deze zijn allemaal wel heel makkelijk te raden.

Keepers Security heeft ruim 10 miljoen wachtwoorden geanalyseerd die door datalekken bekend werden en ontdekte dat maar liefst 17% van de gebruikers het wachtwoord '123456' gebruikt om hun gegevens te beveiligen. Naast deze code stonden ook 'qwerty' en 'password' vaak in de lijst. Als je zo'n simpel wachtwoord hebt kunnen hackers binnen enkele luttele seconden bij al je persoonlijke gegevens.wachtwoordLees ook: Wachtwoord wordt verstuurd via menselijk lichaam

Goed wachtwoord

Wil je je gegevens beter beveiligen tegen ongewenste ogen, dan is het noodzakelijk om een goed wachtwoord in te stellen. Kies het liefst een woord dat niet bestaat, of in ieder geval niet in het woordenboek staat, gebruik een combinatie van letters, cijfers en bijzondere tekens en gebruik elk wachtwoord maar voor één account. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken is het mogelijk om een password manager te gebruiken die een ingewikkeld wachtwoord voor je verzint en deze opslaat.

Wil je het hele rapport van Keepers Security lezen, dan kan dat op deze website.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie