Stappen maken als netwerkbeheerder? Dit is hoe!

Geert van der Klugt
Wireshark is dé netwerkanalysetool van het moment. De software levert een overzichtelijke front-end voor het analyseren van netwerktraffic. Hardwaretools die netwerkpackets oppikken, zijn in combinatie met Wireshark bruikbaar voor het troubleshooten van problemen en in kaart brengen van zowel draadloze als LAN-netwerken. SCOS levert in Nederland ál dat wat optimaal bruikbaar is in combinatie met Wireshark: denk aan packet sniffers en training in het gebruik van Wireshark.

Het mogen aanbieden van Wireshark Training is uitsluitend weggelegd voor EMEA Wireshark University Certified Trainings Partners. SCOS is dan ook het eerste Nederlandse bedrijf dat een nieuwe vorm van Network Analysis Training mag aanbieden.

Praktijk

Tot voorkort was het standaard trainingsregime een standaardlezing, PowerPoint-gestuurde lezing en af en toe een praktijkoefening om de monotonie te doorbreken. Het nettoresultaat was dat studenten zichzelf gelukkig beschouwden als ze een klein deel van wat ze hadden meegemaakt überhaupt konden herinneren. Nu breidt SCOS zijn trainingen uit met praktische voorbeelden, onder leiding van deskundige instructeurs die hun jarenlange ervaring hebben omgezet in een oplossingsgerichte, praktische training. 

Gebruikmakend van open-source software zoals Wireshark, NMAP, Bro en C2 Cloud Command and Control-systeem in combinatie met geselecteerde, geavanceerde hardware tools krijgen studenten nu de meest effectieve real-world-oplossingen aangeboden. Voorbeelden van hardware-oplossingen die deel uitmaken van de training zijn toonaangevende technologieën zoals ProfiShark, Catchwire, WaveXpert, WiFi PineApple, Plunder Bug, Software-defined radio en tal van andere producten.

Inschrijving en informatie vind je hier. Een absolute aanrader voor iedereen die zijn vaardigheden rondom netwerkbeheer flink wil opkrikken. Organisator SCOS gaat bovendien maar al te graag met je in gesprek – via dit mailadres neem je contact op.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert