Nieuw soort display zorgt voor langere batterijduur

Sterke batterij in grootste Apple Watch

Jeroen van Onselen
De nieuwe Apple Watch is de grootste smartwatch van Apple tot nu toe en heeft een sterke batterij. Je kan er een dag mee spelen, maar dat is wel relatief.

Op het Apple Event van gisteren maakte Apple het nieuws over de nieuwe smartwatch bekend. Het grote display in combinatie met een batterij die het een dag lang zal doen is bijzonder te noemen. Als je de kleine lettertjes leest zie je dat die hele dag relatief is.

Prijs Apple Watch Series 4

Eerst maar het belangrijkste, wat kost die? Je hebt een Apple Watch Series 4 vanaf €429,-

Let wel, dan heb je een horloge dat 40 mm kastgrootte meet. Hij is dan geschikt voor een pols van 130-190 mm. Voor €459,- heb je een kast van 44 mm, geschikt voor een pols van 145-220 mm. Voor € 99,- voeg je er AppleCare+ bij.

Apple Watch Series 4: groot is gaaf

Dan het opvallende formaat. De nieuwe Apple Watch is GROOT. De nieuwe Series 4 heeft smallere randen en heeft daardoor 30 procent meer beeldoppervlak. Dat vreet meer energie, maar Apple compenseert dat door  LPTO, een nieuw soort displaytechnnologie. Daardoor gaat de batterij een dag lang mee, maar dat moet je relatief zijn in verhouding tot wat je ermee doet. Meer daarover verderop in dit artikel, of op deze pagina van Apple.

Ook eindigt het scherm nu in ronde hoeken.

Makkelijker navigeren

Het nieuwe horloge heeft een ander mechanisme, waardoor je een soort geklik voelt tijdens het scrollen. Navigeren gaat beter.

Betere hartslagmeter

Tot slot heeft de Apple Watch Series 4 een betere hartslagmeter. Het horloge geeft je nu een seintje als je hartslag niet over een bepaalde drempelwaarde komt bij 10 minuten inactiviteit.

Bestellen

Je kan de smartwatch bestellen vanaf 14 september. Foto's: hier.

Vraag: gaat de batterij van de Apple Watch Series 4 echt zo lang mee?

Antwoord: ja en nee, het ligt eraan wat je ermee doet

De smartwatch is wat dat betreft net een smartphone, het ene proces kost meer energie dan het ander.  Wat we daarmee bedoelen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

18 uur gebruiksduur

Dit mag je 18 uuur doen met je Apple Watch:

 

  • 90 keer kijken hoe laat het is
  • 90 meldingen
  • 45 minuten appgebruik
  • 60 minuten work-out met muziek via bluetooth naar iPhone
  • inclusief 18 uur wifi

Bovenstaande feiten hebben we nog niet zelf kunnen controleren, dit is wat Apple zelf zegt.

2 uur gebruiksduur bellen

De gebruiksduur keldert keihard naar beneden bij gesprekken. Via bluetooth naar iPhone is dat nog maar 2 uur.

10 uur gebruiksduur audo

Apple heeft ook getest hoelang je audio kan luisteren met de Apple Watch Series 4. Dat is 10 uur. Ook hier is Apple Watch Series 4 gekoppeld aan iPhone via bluetooth.

10 en 6 uur gebruiksduur work-out

Het horloge houdt het binnen 10 uur uit middels bluetooth naar iPhone. Buiten met de GPS daalt de gebruiksduur naar 6 uur.

Oplaadtijden Apple Watch Series 4

Ook de oplaadtijden zijn getest door Apple. De fabrikant heeft de test uitgevoerd met een magnetische oplaadkabel (standaard meegeleverd). Hieronder volgen de uitkomsten.

 

  1. Van 0 naar 80 procent: ongeveer 1,5 uur
  2. Van 0 naar 100 procent: ongeveer 2 uur

Systeemprestaties

Over het testen van systeemprestaties is Apple een beetje vaag. Het horloge is twee keer sneller dan de vorige generatie, de Series 3. De vraag is wat Apple heeft getest in het systeem. Zelf zegt het bedrijf 'resultaten zijn gebaseerd op prestaties tijdens veel­voorkomende gebruikers­taken'. Je mag raden wat veelvoorkomende gebruikers­taken zijn.

Meer lezen over Apple?

Ben jij zo iemand die het fijne van technologie wil weten? Lees dan vooral onze artikels over Apple.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen