Sterke groei Veeam Software in de Benelux

Redactie WINMAG Pro
Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere® en Windows Server Hyper-V, heeft de afgelopen twee jaar een sterke groei gerealiseerd in de Benelux. Het team groeide uit van drie medewerkers in 2010 tot dertien in 2012. De omzet in deze regio steeg elk jaar gemiddeld met 85%.

Persbericht:

Het Benelux-kantoor van Veeam op Schiphol werd in 2010 officieel geopend door CEO Ratmir Timashev. Het Benelux-team bestond toen nog alleen uit Ronald Ooms, Lodewijk van Klaveren en Henk Arts. Het team is de afgelopen twee jaar onder andere aangevuld met verschillende System Engineers, Reseller Managers, Territory Managers en een Marketing Manager.

“We hebben het team de afgelopen twee jaar heel pragmatisch uitgebreid”, vertelt Ronald Ooms, die nu de functie vervult van Regional Manager Benelux. “Daar waar de grootste druk lag, hebben we eerst uitgebreid. Zo hebben we vorig jaar veel geïnvesteerd in een lokaal team voor de Belgische markt, waarvoor we drie nieuwe medewerkers hebben aangetrokken. Vervolgens hebben we ons gericht op het Nederlandse reseller-beleid. Deze aanpak heeft voor ons goed gewerkt.”

Volgens Ooms levert de uitbreiding van het team veel winst op voor klanten en resellers. “Omdat we nu over een groter team beschikken, kunnen we onze klanten en resellers meer aandacht en een betere dienstverlening bieden. We zijn nu beter in staat proactief te acteren wat zorgt voor zowel een betere training en begeleiding van onze partners als ook een proactievere salesorganisatie.”

Onlangs maakte Veeam de wereldwijde cijfers over 2012 bekend. De softwareleverancier behaalde in 2012 een omzetgroei van 62%. De inkomsten uit nieuwe licenties stegen met 52%. Het klantenbestand van de softwareleverancier is uitgegroeid tot een recordaantal van 57.000 klanten wereldwijd. Het aantal nieuwe klanten in de Benelux groeide met 1.445 en komt hiermee in totaal op ruim 3.500. Bovendien verwelkomde Veeam in de Benelux 220 nieuwe partners, waarmee het partnernetwerk in deze regio is gegroeid tot 821.

Ook over de toekomstige groei in de Benelux is Ooms positief: “Ik verwacht voor dit jaar een groei van 25%. We zullen wederom zwaar investeren in ons reseller-kanaal, maar we hopen ook de sales-afdeling uit te breiden. Het grootste groeipotentieel zit in het MKB. Hierop ligt dan ook de aandacht van onze partners en sales-afdeling.”

Veeam Software werd in 2006 opgericht door CEO Ratmir Timashev en CTO Andre Baranov en is een snelgroeiend softwarebedrijf dat innovatieve software voor het beheer van virtuele infrastructuren ontwikkelt. Het hoofdkantoor van Veeam is gevestigd in het Zwitserse Baar.

Er zijn foto’s beschikbaar van het Benelux-team. Deze zijn hier te downloaden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie