Supermicro kondigt nieuwe servers en processoren aan cloud-native infrastructuur

Redactie WINMAG Pro

Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt nieuwe servers en processors voor cloud-native infrastructuur aan. De volledige lijn van H13 AMD-gebaseerde systemen zijn nu beschikbaar met ondersteuning voor 4e generatie AMD EPYC™ processors, die gebaseerd zijn op de "Zen 4c" architectuur en tevens voorzien zijn van AMD 3D V-Cache™ technologie.

Over Supermicro

Supermicro servers bevatten de nieuwste 4e generatie AMD EPYC processoren en bieden een perfecte oplossing voor cloud-native computing. Met toonaangevende thread dichtheid en maar liefst 128 cores per socket, leveren deze servers indrukwekkende rack-dichtheid en schaalbare prestaties. Ze zijn ontworpen om energie-efficiënt te werken, waardoor cloud-operators in staat zijn om cloud-native workloads in een meer geconsolideerde infrastructuur te implementeren. Bovendien zijn deze systemen ideaal voor het voldoen aan de groeiende eisen van gebruikerssessies en het leveren van AI-gebaseerde diensten.

Voor technische applicaties in FEA, CFD en EDA zijn de servers met AMD 3D V-Cache-technologie een ware uitblinker. Dankzij de aanzienlijke Level 3-cache kunnen deze applicaties sneller worden uitgevoerd dan ooit tevoren. Het is geen verrassing dat AMD EPYC-processoren de afgelopen jaren meer dan 50 wereldrecordbenchmarks hebben gevestigd.

"Supermicro blijft voortdurend de grenzen van onze productlijnen verleggen om tegemoet te komen aan de steeds groeiende eisen van onze klanten," aldus Charles Liang, de bevlogen president en CEO van Supermicro. Hij benadrukt: "Wij zijn toegewijd aan het ontwerpen en leveren van resource-besparende, applicatie-geoptimaliseerde servers met naadloze rack-schaalintegratie, waardoor snelle implementaties mogelijk zijn. Met een groeiend en divers portfolio van systemen die volledig geoptimaliseerd zijn voor de nieuwste 4e generatie AMD EPYC-processoren, zijn wij nu in staat om extreme dichtheid en efficiëntie te bereiken, zelfs in datacenters met beperkte ruimte. Dit betekent dat talloze gebruikers en cloud-native services kunnen profiteren van de ongeëvenaarde prestaties van deze geavanceerde processors. Bovendien zijn de verbeterde, krachtige multi-socket- en multi-node-systemen perfect geschikt voor een breed scala aan technische computerworkloads. Ze bieden aanzienlijke tijdsbesparingen bij het ontwerpen. Daarnaast ontwikkelen en valideren van nieuwe producten voor productiebedrijven die gebruikmaken van geheugenintensieve applicaties. Hierdoor kunnen ze sneller de markt betreden en profiteren van de versnelde prestaties die deze systemen bieden.”

"De 4e generatie AMD EPYC™-processoren, met de hoogste kerndichtheid van alle x86-processoren ter wereld, beloven uitmuntende prestaties en efficiëntie voor cloud-native workloads," aldus Lynn Comp, de corporate vice president van Server Product and Technology Marketing bij AMD. Ze voegt eraan toe: "Met onze nieuwste reeks datacenterprocessoren kunnen klanten een evenwicht vinden tussen de groei en flexibiliteit van workloads, en de essentiële vereisten voor infrastructuurconsolidatie. Dit stelt onze klanten in staat om meer werk te verzetten met een verbeterde energie-efficiëntie, op een moment waarop cloud-native computing het datacenter transformeert."

H13 Hyper-U - De nieuwe H13 Hyper-U servers, verkrijgbaar in zowel 1U als 2U uitvoeringen, zijn speciaal ontworpen om uitmuntende prestaties en hoge dichtheid te leveren, waardoor ze ideaal zijn voor cloud-native workloads zoals virtualisatie en HCI. Deze servers zijn uitgerust met een krachtige 4e generatie AMD EPYC-processor, met de mogelijkheid om tot 128 cores te ondersteunen voor ultieme cloud-native computing. Daarnaast zijn er verschillende configuraties beschikbaar die geoptimaliseerd zijn voor opslagcapaciteit, waaronder modellen met 12x 3,5"-schijfsleuven of 24x 2,5"-schijfsleuven. Door te kiezen voor een enkele CPU-configuratie met de Hyper-U servers kunnen softwarelicentiekosten worden verlaagd en uitdagingen op het gebied van koeling worden geminimaliseerd in vergelijking met servers met twee CPU's. Ondertussen blijft de maximale kerndichtheid behouden en wordt de geheugencapaciteit verdubbeld dankzij ondersteuning voor maximaal 12 DDR5-kanalen in 24 DIMM-sleuven. Lees hier meer over deze nieuwe Hyper-U servers.

H13 All-Flash EDSFF – De nieuwe All-Flash NVMe opslagsystemen aangedreven door AMD EPYC 9004 serie processoren, gebaseerd op de "Zen 4c" architectuur, zijn ontworpen met de nieuwste EDSFF technologieën voor ongekende capaciteit en prestaties in een compact 1U chassis. De nieuwste server maakt gebruik van 128 PCIe 5.0 lanes en ondersteunt 16 (7,5 mm) EDSFF E3.S schijven, of 8 E3.S (x4) schijven en 4 CXL-apparaten in E3.S 2T form factor waardoor geheugenuitbreiding mogelijk is voor gebruikssituaties zoals in-memory databaseapplicaties.

H13 GPU-geoptimaliseerde systemen - De open, modulaire, op standaarden gebaseerde servers bieden superieure prestaties en onderhoudsgemak met een hot-swappable ontwerp waarvoor geen tools nodig zijn, aangedreven door dubbele AMD EPYC 9004-serie-processoren. GPU-opties omvatten de nieuwste PCIe-, OAM- en NVIDIA SXM-technologie. Deze GPU-systemen zijn ideaal voor workloads met de meest veeleisende AI-trainingsprestaties, HPC en Big Data Analytics.

H13 Hyper - De dual-socket H13 Hyper-serie, verkrijgbaar in zowel 1U als 2U formaat, brengt next-generation prestaties naar Supermicro's indrukwekkende reeks rackmount servers. Deze servers zijn speciaal ontworpen om zelfs de meest veeleisende workloads aan te kunnen, terwijl ze tegelijkertijd een overvloed aan opslag- en I/O-opties bieden om een perfecte pasvorm te creëren voor diverse applicatiebehoeften. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan uitstekende beheerbaarheid, met een toolless design dat het gemakkelijk maakt om aanpassingen en onderhoud uit te voeren.

H13 CloudDC - De single-socket H13 CloudDC maakt gebruik van de kerndichtheid van de AMD EPYC-processor en biedt ultieme flexibiliteit op het gebied van I/O en storage met 2 of 4 PCIe 5.0-sleuven voor GPU's en dubbele AIOM-sleuven (PCIe 5.0; compatibel met OCP 3.0) voor maximale gegevensdoorvoer. De 1U en 2U H13 CloudDC-systemen zijn onderhoudsvriendelijk en voorzien van beugels waarvoor geen gereedschap nodig is, hot-swap schijfladen en redundante voedingen die zorgen voor een snelle inzet en efficiënter onderhoud in datacenters van elk formaat.

H13 GrandTwin™ - Supermicro's unieke 2U 4-Node systeem is speciaal gebouwd voor single-processor prestaties. De H13 GrandTwin met AMD EPYC 9004-serie processoren optimaliseert de balans tussen rekenprestaties, geheugen en energiezuinigheid om maximale dichtheid te leveren in de compacte 2U form factor met vier nodes in één systeem. Daarnaast beschikt de H13 GrandTwin over hot swappable nodes aan de voorkant (cold aisle), die voor eenvoudiger onderhoud met I/O aan de voor- of achterkant geconfigureerd kunnen worden. Hierdoor is de H13 GrandTwin ideaal voor workloads zoals CDN, multi-access edge computing, cloud gaming en cache clusters met hoge beschikbaarheid.

Lees ook: IJsselland Ziekenhuis besteedt IT-infrastructuur uit aan Intermax | WINMAG Pro

Lees ook: Veiligheid in de metaverse: de risico’s voor bedrijven | WINMAG Pro

Wellicht ook interessant: Waar moet je rekening mee houden bij het verhuizen van een domeinnaam? | Baaz.nl

Wellicht ook interessant: Veiliger en vrijer internetten met een VPN | Baaz.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie