Synology introduceert de RackStation RS3618xs

Peter Güldenpfennig
Synology heeft de RackStation RS3618xs geïntroduceerd, een rackmount NAS met 12 sleuven, geschikt voor middelgrote tot grote bedrijven.

Synology zet de RackStation in de markt voor groeiende bedrijven geïntereseerd in geoptimaliseerde virtualisatieoplossingen.

Synology RS3618xs

RS3618xs is een 2U RackStation NAS die draait op een Intel Xeon D-1521 quad-cor- CPU en heeft 8GB DDR4 ECC UDIMM RAM aan boord, eventueel uit te breiden tot 64GB. Voor een betere performance kunnen de vier plug-and-play Gigabit Ethernet LAN poorten via de PCIe 3.0-ingang worden uitgebreid met 10GbE NICs. Hierdoor wordt een mogelijke doorvoersnelheid van meer dan 3.900 MBps en 143.500 iSCSI IOPS behaald.

Synology RackStation RS3618xs

Uitbreiding

Naast de standaard ondersteuning voor 12 disks kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid tot 432TB wanneer er twee RX1217(RP)’s worden aangesloten, waarmee direct extra opslag kan worden gecreëerd. De mogelijkheid om op verzoek te voorzien in enorme hoeveelheden opslag maakt de RS3618xs zeer geschikt als virtualisatieoplossing, gecentraliseerde file server, back-uplocatie en iSCSI-opslag.

De RS3618xs draait op DiskStation Manager, het besturingssysteem voor NAS devices van Synology. Hierin zijn diverse applicaties beschikbaar, denk aan file sharing, data back-up en collaboration tools om de arbeidsproductiviteit te verhogen. Met certificeringen van VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V, and OpenStack Cinder, kan de RS3618xs naadloos geïntegreerd worden in een zakelijke virtualisatie-omgeving.

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Synology.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter