Synology presenteert de DiskStation DS1823xs+

Redactie WINMAG Pro
Synology heeft de DiskStation DS1823xs+ gepresenteerd, een krachtige centrale opslagoplossing in een compacte vormfactor

Met een bruto opslagcapaciteit tot 144 TB* vóór uitbreiding is de DS1823xs+ ideaal voor het opslaan van ongestructureerde gegevens in kantoren en studio’s, het back-uppen van eindpunten en servers binnen het kantoor, het delen en synchroniseren van bestanden tussen apparaten en locaties of het beheren van lokale bewakingssystemen. De oplossing kan flexibel worden ingezet op plaatsen die niet beschikken over een eigen serverkast of datacenter.

“De nieuwe DS1823xs+ met 8 sleuven, een desktop tower model, is een krachtig apparaat dat geschikt is voor zware workloads en multitasking-bewerkingen, zoals continue back-ups, het archiveren van bewakingsbeelden en meer,” vertelt Julien Chen, productmanager bij Synology Inc. “Door zijn afmeting en capaciteit is de DS1823xs+ de ideale lokale opslagoplossing om wendbare bedrijven met weinig ruimte de mogelijkheid te bieden hun werkplekgegevens te back-uppen, op te slaan en te synchroniseren.

Flexibel, veilig en betrouwbaar

Met snelheden van meer dan 3.100/2.600 MB/s voor sequentieel lezen/schrijven** en flexibele configuratie-opties ondersteunt de DS1823xs+ veeleisende toepassingen in creatieve en datagerichte sectoren. De willekeurige I/O-prestaties zijn te verbeteren door snelle M.2 NVMe- of SATA SSD-opslagvolumes toe te voegen of door SSD’s aan te wijzen als lees-/schrijfcache voor HDD-volumes.*** Ingebouwde 10GbE-connectiviteit en tot maximaal vier 1/10/25GbE- of Fibre Channel-poorten ondersteunen toepassingen die veel bandbreedte vergen, terwijl Synology DX517-uitbreidingseenheden*^ aan de DS1823xs+ kunnen worden toegevoegd om een totale bruto opslagcapaciteit van 324 TB te realiseren wanneer dat nodig is.

De DS1823xs+ draait op DiskStation Manager (DSM), het browsergebaseerde besturingssysteem van Synology dat beheer op afstand heel eenvoudig maakt met krachtige oplossingen voor opslagbeheer, gegevensbescherming en onderhoud. Mogelijkheden zijn onder andere het vervangen van schijven, cloudgebaseerde monitoring van de systeemgezondheid en -veiligheid voor geografisch verspreide servers en een out-of-band (OOB-)beheerpoort om opnieuw opstarten, resetten en probleemoplossing op afstand mogelijk te maken, zelfs wanneer het systeem is uitgeschakeld. Serverparen kunnen worden ingesteld in een active-passive-configuratie om uitval te minimaliseren.

Een multifunctioneel gegevensplatform

Synology Drive biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden te raadplegen, delen en synchroniseren tussen pc’s, Macs en mobiele apparaten, de samenwerking tussen personeel op kantoor en werknemers op afstand te verbeteren en bestanden te synchroniseren of delen tussen kantoren over de hele wereld. Met Hybrid Share*^^ kunnen bedrijven de kracht van de cloud benutten om gegevens efficiënt te synchroniseren tussen vestigingen en hun opslagruimte ‘on demand’ uit te breiden. Terwijl het grootste deel van de gegevens veilig wordt opgeslagen in Synology C2-datacenters, worden caches met veelgebruikte bestanden op lokale Synology-servers bewaard voor betrouwbare toegang op LAN-snelheden.

Meer weten over bestandsbeheer

Moeiteloze back-ups van gegevens

Back-ups van pc’s, Macs, Linux-eindpunten, servers, Synology-systemen, virtuele machines van VMware® en Hyper-V®, Microsoft 365 en Google Workspace kunnen worden samengebracht op de DS1823xs+ met Active Backup Suite. Incrementele back-ups zorgen ervoor dat het maken van back-ups korter duurt, terwijl opties voor snel herstel bedrijven helpen hun hersteltijden (recovery time objectives - RTO) te verbeteren en krachtige gegevensontdubbeling het gebruik van opslagruimte dramatisch verlaagt.

Bestanden en LUN’s die zijn opgeslagen op de DS1823xs+ kunnen met Snapshot Replication worden beschermd tegen ransomwareaanvallen en andere bedreigingen dankzij vrijwel onmiddellijke snapshots, terwijl het gebruik van opslagruimte en de hersteltijd worden geminimaliseerd. Hyper Backup*^^ maakt het mogelijk om gegevens veilig te back-uppen naar uiteenlopende bestemmingen, zoals servers op een andere locatie, de cloud of externe media.

Meer weten over gegevensbescherming

Een veelzijdig videobewakingsplatform

Surveillance Station van Synology, speciaal ontworpen voor bedrijven, is een krachtig en flexibel videomanagementsysteem dat meer dan 8.300 gevalideerde en ONVIF-gecertificeerde IP-camera’s ondersteunt. Er kunnen tot 75 camera’s aan de DS1823xs+*^^^ worden toegevoegd, en grotere installaties zijn mogelijk door servers te koppelen aan het ingebouwde Centralized Management System. Gebruikers profiteren van een breed scala aan tools voor intuïtieve bewaking, beheer en analyse voor pc’s en mobiele apparaten, zodat ze hun panden kunnen beschermen waar ze ook zijn.

Meer weten over Surveillance Station

Beschikbaarheid

De DS1823xs+ is per direct verkrijgbaar via Synology-partners en -verkopers. De adviesprijs is €1.920 (inclusief BTW) en €1.600 (exclusief BTW). 

Noten

* De bruikbare opslagcapaciteit kan variëren, afhankelijk van het aantal gebruikte schijven en de RAID-configuratie.

** Prestatiecijfers zijn verkregen via interne tests bij Synology. De werkelijke prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de testomgeving, het gebruik en de configuratie. Raadpleeg de prestatiegrafieken voor meer informatie.

*** SSD-cache kan worden geactiveerd door 2.5” SATA SSD-schijven van de Synology SAT5200-serie in de standaard schijfladen te plaatsen of, als gebruikers geen schijfladen willen bezetten, door M.2 NVMe SSD-schijven van de Synology SNV3400-serie in de ingebouwde M.2-sleuven te installeren. Schijven worden apart verkocht.

*^  De DS1823xs+ ondersteunt tot 18 schijven met twee Synology DX517-uitbreidingseenheden, afzonderlijk te koop.

*^^ C2 Storage voor Hybrid Share en Hyper Backup vereist de aankoop van een geschikt abonnement (maand- of jaarabonnement). Voor elk nieuw geregistreerd apparaat is een gratis proefperiode beschikbaar.

*^^^ Ondersteunt tot 75 IP-camera’s op één Synology-server met Synology Surveillance Station. Per installatie kunnen tot 10.000 camera’s worden beheerd door meer opnameservers met Surveillance Station CMS toe te voegen. Surveillance Station wordt geleverd met 2 gratis licenties. Om meer camera’s en apparaten aan te sluiten, zijn extra licenties nodig. Meer weten.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie