T-Mobile stopt met 2G-netwerk

Jordi Smit
De Nederlandse provider T-Mobile schakelt zijn 2G-netwerk op 15 november 2020 uit voor mobiele telefoons. Toestellen die alleen geschikt zijn voor het 2G-netwerk kunnen vanaf dan niet meer gebruikt worden met het netwerk van T-Mobile.

2G-netwerk verdwijnt

Bijna 20 jaar geleden startte T-Mobile met het 2G-mobiele netwerk. 2G is een techniek die ervoor zorgt dat je kunt bellen, sms’en en (langzaam) internetten. " De afgelopen jaren hebben we ons netwerk steeds verder verbeterd: eerst naar 3G en momenteel naar een supersnel 4G-netwerk. Bellen, sms’en en internetten gaat nu automatisch over 3G/4G, daarom zetten we ons oude 2G netwerk uit", schrijft T-Mobile op zijn website.

Toestellen met 2G

Op de website van T-Mobile is te zien welke telefoons alleen op 2G werken. Die toestellen zijn vanaf eind 2020 niet meer bruikbaar bij de provider. 

Andere aanbieders

Andere aanbieders stoppen met 3G in plaats van 2G. Vodafone stopt in 2020 met het aanbieden van 3G, KPN volgt in 2022. Zij behouden 2G om op terug te kunnen vallen. De telefoonproviders gebruiken de vrijgekomen frequentiebanden voor het 4G-netwerk.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi