Juryleden erg enthousiast over idee van winnaars

Team Fontys Hogeschool ICT wint eerste prijs Blockchain Hackathon

Redactie WINMAG Pro
Tijdens de grootste Blockchain Hackathon ter wereld won het team van de Fontys Hogeschool ICT Eindhoven de eerste prijs in de categorie “Future of Pensions!”.

In de voormalige suikerfabriek in Groningen vond tussen 5 en 8 april 2018 de grootste fysieke Blockchain Hackathon ter wereld plaats. Gedurende deze vier dagen en nachten gingen 700 deelnemers in 63 teams aan de slag met blockchaintechnologie op basis van diverse thema’s.

FHICTChaingers

Het team van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, dat deelnam onder de naam de FHICTchaingers, won de eerste prijs in de categorie “Future of Pensions!. ”

Het team van de FHICTChaingers was samengesteld uit studenten, alumni en een docent van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven. Met behulp van blockchaing technologie maken ze jongeren bewust over hun pensioen met behulp van microtransacties.

Pensioenfonds

Eveline Druncks van de FHICTchaingers: “Bij ieder touchpoint, bijvoorbeeld bij het ontvangen van statiegeld, inleveren van oude mobieltjes, verschil in daltarieven van stroom kun je beslissen om het statiegeld nu te ontvangen of dit te laten storten in je pensioenfonds. Dit voeren we uit door middel van blockchain technologie.”

De juryleden van de Blockchain Hackathon waren erg enthousiast over het idee van de FHICTChaingers.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie