Techbedrijven slaan handen ineen om tekort aan development talent op te lossen

Redactie WINMAG Pro
Om het nijpend tekort aan frontend- en backend developers aan te pakken hebben twaalf techbedrijven de handen ineengeslagen en samen een community opgericht. De community koppelt bedrijven aan IT-talenten die vervolgens een op maat gemaakte development training volgen zonder dat de bedrijven hier zelf tijd en geld in hoeven te investeren. 

PXL.Widgets Heroes Community

Aanleiding voor het oprichten van de community was de grote behoefte aan frontend- en backend developers, maar ook de irritatie over de toenemende kosten voor het werven, selecteren en opleiden van mensen die soms binnen een jaar weer vertrekken. Doordat het scouten, koppelen en trainen van de IT-talenten door digital agency PXL.Widgets, initiatiefnemer van de community, uit handen wordt genomen is een oplossing voor beide uitdagingen gevonden.

Exclusieve poule van development talent

Casper van Schie, founding partner Us Media: “Als lid van de PXL.Widgets Heroes Community heb ik toegang gekregen tot een poule van development talent, die al een strenge selectieprocedure heeft doorlopen. Wat ik vooral prettig vind aan deze nieuwe vorm van werven en opleiden is dat zowel de trainee als ik al tijdens de opleiding erachter komen of we een langdurige samenwerking met elkaar willen aangaan. En dat zonder dat mijn eigen development team hem of haar hoeft op te leiden. Ik verwacht dan ook tijd en geld te besparen en tegelijkertijd heel gemakkelijk nieuwe developers te vinden.” 

Strikte selectie

Op de vraag waarom zoveel bedrijven zich in korte tijd bij de community hebben aangesloten is Johan Meulendijks, Founder & Head of PXL.Widgets Heroes, duidelijk: “Member worden van de community is gratis en bedrijven zijn niet verplicht een trainee in dienst te nemen. Wat de aangesloten bedrijven verder vooral aanspreekt is dat wij geen recruiter of opleider zijn. Onze focus ligt op het zo snel mogelijk rendabel en declarabel krijgen van development talenten die wij door onze twintig jaar ervaring er moeiteloos uit pikken. Slechts 5% van alle sollicitanten wordt toegelaten tot het Heroes Traineeship. Wij kijken namelijk niet alleen naar de technische competenties, maar ook naar persoonlijkheid, drive, communicatieve vaardigheden en de vraag of deze persoon past bij de bedrijven binnen de community.” 

Bedrijven die op zoek zijn naar front- en backend  developers en die als member van de community in aanmerking willen komen voor plaatsing van een trainee van de eerste lichting, kunnen zich tot 19 februari gratis aanmelden.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie