Tesla voegt YouTube toe aan touchscreen

Aimée van Vuuren
De mensen die in het bezit zijn van een Tesla krijgen straks ook beschikking over de videodienst YouTube op hun touchscreen in de auto. Dit heeft Elon Musk, topman van Tesla, bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse gamebeurs 'E3'.

YouTube

In augustus verklapte Musk al op twitter dat bij de tiende versie van de Tesla-software ondersteuning zou zijn voor videodiensten van derden. Dat de in-car touchscreens YouTube gaan ondersteunen, komt niet als een verrassing. De toevoeging van YouTube zou niet bevordelijk gevonden worden voor de verkeersveiligheid. Hierdoor heeft Tesla het uitsluitend mogelijk gemaakt om de videodienst aan te zetten wanneer de auto stilstaat, bijvoorbeeld voor tijdens het wachten bij het opladen van de auto.

LEES OOK: Autopilot van Tesla gemanipuleerd

Tesla, automotive, YouTube, Tesla krijgt YouTube, autoschermen, Elon Musk Tesla-software

Meer games

Niet alleen YouTube zal beschikbaar worden voor de in-car touchscreens. Ook het spel 'Fallout: Shelter' is binnenkort te spelen in de auto’s. In dit spel moeten mensen het leven in een ondergrondse bunker proberen te beheren. Het cartoonspel Cuphead zal ook in het infotainmentsysteem van Tesla verschijnen. Daarnaast zal het spel Beach Buggy Racing 2 worden toegevoegd. De auto in de game is te besturen met het stuur van de (stilstaande) auto.

De auto’s van Tesla worden steeds intelligenter. Musk is zeer optimistisch over de ontwikkelingen. Hij verwacht dat de auto’s over twee jaar geen stuur meer hebben en dus volledig zelf kunnen rijden.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aiméevan Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAimée