Tesorion groeit uit tot meest waardevolle Vectra AI business partner.

Redactie WINMAG Pro

Samenwerking bekroond met Partner en MSSP of the Year Awards.

Tesorion, een Nederlandse zelfstandige cybersecurityaanbieder van hoogwaardige beheerde detectie-, analyse- en responsediensten, is door Vectra AI uitgeroepen tot Partner of the Year 2023 en de MSSP of the Year 2023. Tesorion is daarmee het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste strategische business partners van Vectra AI voor het leveren van Netwerkdetectie en Response (NDR) diensten.

Sneller en doeltreffender ingrijpen

Tesorion heeft in Nederland een sterke positie opgebouwd als het gaat om managed detection en response (MDR) dienstverlening. De netwerk-, cloud- en identity-detectie en response oplossingen van Vectra maken hier een belangrijk deel van uit. Met het Vectra platform is het Tesorion Security Operation Center (T-SOC) in staat om voor haar klanten nog sneller geavanceerde dreigingen te detecteren op basis van de Artificial Intelligence (AI) modellen en zo nog doeltreffender in te grijpen. De praktijk leert dat de hoeveelheid signalen van dreigingen en incidenten zo sterk toeneemt dat dit voor veel bedrijven zonder geavanceerde tooling onbeheersbaar dreigt te worden. De samenwerking tussen Tesorion en Vectra is er dan ook mede op gericht om de slagkracht van de netwerkdetectie en response voor klanten te verhogen, door bijvoorbeeld het aantal false positives, onterechte meldingen van potentiële dreigingen, terug te dringen. Zo kunnen security-analisten zich concentreren op de werkelijke gevaren en klanten nog beter ontzorgen.

Samenwerking neemt een vlucht

De keuze van Tesorion voor Vectra heeft het afgelopen jaar geresulteerd in twee awards. Met de Partner of the Year Award 2023 benadrukt Vectra AI de strategische positie van het platform van Vectra AI binnen de MDR-propositie van Tesorion. De MSSP of the Year Award 2023 is een erkenning van het hoge expertiseniveau van Tesorion en de kwaliteit van de dienstverlening.

Remco Geerts, portfoliomanager bij Tesorion, kijkt terug op een bijzonder jaar waarin de samenwerking met Vectra AI een vlucht heeft genomen: “Ongeveer een jaar geleden hebben wij de keuze gemaakt om onze MDR-dienstverlening te versterken met het Vectra platform op het gebied van NDR. We hebben deze strategische toevoeging aan ons portfolio gedaan om onze klanten effectiever te beschermen tegen het groeiende aantal geavanceerde dreigingen. Traditionele signature based detectiemethoden en het verwerken van enorme hoeveelheden logdata in een SIEM-omgeving volstaan simpelweg niet meer. Met het Vectra AI platform kunnen we gebruik maken van geavanceerde gedragsherkenning en geautomatiseerde analyse en response op basis van AI-modellen, waarmee het T-SOC sneller en effectiever kan ingrijpen bij incidenten.”

Eerder dit jaar kon Vectra Tesorion al feliciteren als ‘Partner met de meest gecertificeerde sales- en engineeringteams wereldwijd’. “Dit is een bevestiging van onze focus en toewijding. Door continu te investeren in het kennisniveau van onze organisatie helpen wij onze klanten om zich te beschermen tegen de dreigingen van vandaag, maar ook om klaar te zijn voor de dreigingen van morgen”, aldus Remco Geerts.

 

Ook interessant:

Lees hier: Verizon 5G-netwerk beschikbaar voor developers via API’s.

Lees hier: AI, cybersecurity en digitale platformen bieden grote kansen voor start-ups en kleinere bedrijven.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie