Thales brengt extern sleutelbeheer naar Oracle Cloud Infrastructure

Redactie WINMAG Pro
  • Thales lanceert de integratie van CipherTrust Cloud Key Management met Oracle Cloud Infrastructure (OCI) als reactie op de groeiende vraag van klanten naar extern sleutelbeheer
  • De hold your own key (HYOK)-functionaliteit van Thales helpt gebruikers van OCI in alle 45 Oracle Cloud-regio’s om tegemoet te komen aan de eisen rond datasoevereiniteit

Thales introduceert vandaag de beschikbaarheid van de hold your own key (HYOK)-functionaliteit van CipherTrust Cloud Key Management in Oracle Cloud Infrastructure (OCI) in alle 45 Oracle Cloud-regio’s. Dat geldt ook voor de recent geïntroduceerde Oracle EU Sovereign Cloud. De integratie van HYOK helpt OCI-gebruikers om op een eenvoudigere manier datasoevereiniteit en andere compliance-doelen te bereiken. Dit is mogelijk door het versleutelen van data in OCI met encryptiesleutels die buiten het cloudplatform worden beheerd. De nieuwe HYOK-mogelijkheden vormen een aanvulling op de bestaande bring your own key (BYOK)-functionaliteit in OCI.

Volgens de 2023 Thales Cloud Security Study is de wereld weliswaar ‘cloud first’ geworden, maar blijft de complexiteit binnen cloudomgevingen een belangrijk probleem voor organisaties. Hoewel de bewustwording ten aanzien van cloudbeveiliging is verbeterd, nemen de zorgen rond de beveiliging van data toe. Ruim de helft van alle beveiligingsprofessionals (55%) zegt dat het lastiger is om grip te houden op data in de cloud dan op on-premise gegevens. Daarom hebben organisaties die steeds afhankelijker zijn van de cloud een nieuwe manier nodig om de data in hun cloudomgevingen effectief te beveiligen.

De integratie van CipherTrust Cloud Key Management stelt gebruikers van OCI in staat om hun encryptiesleutels buiten OCI op te slaan en te beheren. Dat is mogelijk in een virtuele of fysieke appliance die zich buiten de cloud bevindt en waar zij de volledige regie over hebben. Organisaties kunnen hun encryptiesleutels opslaan op elke gewenste locatie en grip houden op de versleutelde data in hun cloudomgevingen. Deze aanpak stelt hen in staat om tegemoet te komen aan enkele van de belangrijkste eisen op het gebied van privacy en datasoevereiniteit. Dit maakt het ook eenvoudiger om overeenstemming met de richtlijnen aan te tonen bij toezichthouders.

De oplossing van Thales voor extern sleutelbeheer helpt organisaties om sneller gevoelige data in Oracle Cloud Regions onder te brengen. Ze kunnen daarbij encryptiesleutels opslaan op een andere locatie dan de versleutelde data. Dit maakt het mogelijk om hetzelfde proces voor het beheer van encryptiesleutels te hanteren, of deze nu on-premise of in de cloud staan.

Thales CipherTrust Cloud Key Management, de brancheleidende multi-cloudoplossing voor het beheer van de levenscyclus van encryptiesleutels, maakt een einde aan beheerobstakels binnen cloud- en hybride omgevingen. De HYOK-functionaliteit biedt gebruikers van OCI alle mogelijkheden voor extern sleutelbeheer die zij nodig hebben om in het moderne, door de cloud gedomineerde technologielandschap grip te houden op hun data. Dat geldt niet alleen voor data in OCI, maar ook voor gegevens die bij andere cloudproviders zijn ondergebracht.

Todd Moore, vice president Data Security Products bij Thales: “Steeds meer organisaties stappen af van on-premise legacy omgevingen. Bij het verplaatsen van data naar de cloud hebben zij hulp nodig met het waarborgen van de beveiliging en compliance. Als brancheleider in extern sleutelbeheer zijn we er trots op om als eerste leverancier ondersteuning te bieden voor HYOK in OCI. We voorzien gebruikers van OCI van alle oplossingen die ze nodig hebben om op dit gebied succes te boeken. Thales is ook de eerste leverancier die ondersteuning biedt voor Oracle EU Sovereign Cloud.”

Jeppe Larsen, senior vice president OCI Security & Identity bij Oracle: “Onze missie is om OCI de meest vertrouwde cloud te maken voor gevoelige workloads die om krachtige beveiliging vragen, zoals workloads in sterk gereguleerde regio’s en sectoren. Oracle EU Sovereign Cloud helpt organisaties in Europa om actief te voldoen aan de eisen op het gebied van datasoevereiniteit. De integratie van HYOK met Thales zet hun compliance en beveiliging kracht bij. Deze integratie biedt ook uitkomst voor Amerikaanse klanten in gereguleerde markten, zoals de financiële dienstverlening. Zij kunnen optimaal gebruikmaken van OCI en profiteren van de privacy- en beveiligingsvoordelen van HYOK van Thales."  

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie