Thales en Intel lanceren oplossing voor integrale databeveiliging

Redactie WINMAG Pro

Thales maakt vandaag bekend dat ze in samenwerking met Intel een nieuwe oplossing voor integrale databeveiliging heeft ontwikkeld. Hierbij wordt het CipherTrust Data Security Platform van Thales gecombineerd met de confidential computing-technologie van Intel en de vertrouwde attestation service Intel® Trust Authority. Deze gezamenlijke oplossing stelt organisaties, in sterk gereguleerde sectoren, in staat om hun data en workloads zowel op locatie als in de cloud te beschermen.

De meerderheid van alle deelnemers aan de 2023 Thales Cloud Security Study geeft aan dat ze een aanzienlijke hoeveelheid gevoelige data in de cloud opslaan. De bescherming van gevoelige data en bijbehorende workloads groeit daarmee uit tot een steeds hogere prioriteit, zeker als daar compliance en privacy bij om de hoek komen kijken. Voor de samenwerking wordt het CipherTrust Data Security Platform van Thales gecombineerd met de attestation service van Intel® Trust Authority om data en workloads te beschermen. De gezamenlijke oplossing biedt daarnaast integrale informatiebeveiliging.

Beveiliging van data niet slechts door cloudleverancier

Confidential computing beschermt data door het uitvoeren van berekeningen binnen een cryptografisch geïsoleerde en op hardware gebaseerde Trusted Execution Environment (TEE). Vaak worden de encryptiesleutels waarmee data binnen de TEE wordt geverifieerd door de cloudprovider beheerd. De oplossing van Thales maakt een einde aan dit beveiligingsprobleem door te zorgen voor een scheiding van taken. Daarmee krijgen organisaties zelf de regie over de encryptiesleutels in handen. Zij hoeven niet langer volledig op de cloudprovider te vertrouwen op het gebied van databeveiliging.

Dankzij de ondersteuning door de attestation service van Intel kan het CipherTrust Data Security Platform van Thales waarborgen dat gevoelige workloads nooit worden ontsleuteld buiten een Intel® TEE, Intel® Trust Domain Extension (TDX) of Intel® Software Guard Extension (SGX).

Thales en Intel Samenwerking: Veilige Data-Uitwisseling met Behoud van Privacy en Compliance

Todd Moore, Vice President Data Security Products bij Thales: “De samenwerking tussen Thales en Intel biedt securitybewuste organisaties de mogelijkheid om data op veilige wijze uit te wisselen. Dit is mogelijk met behoud van privacy, geheimhouding en compliancy met wet- en regelgeving, zoals de GDPR, PCI-DSS en HIPAA. De oplossing zorgt ervoor dat alleen de resultaten van uitgevoerde processen bekend worden gemaakt. Dit is met name belangrijk voor organisaties in gereguleerde sectoren waarin databeveiliging een eerste vereiste is voor het waarborgen van de privacy.”

Anil Rao, vice president Systems Architecture & Engineering en Office of the CTO bij Intel: “Het is van cruciaal belang voor bedrijven om grip op de beveiliging van hun data te houden. Dit is de enige manier om hun zakelijke flexibiliteit op peil te houden en aan alle eisen van de wet- en regelgeving te voldoen. De combinatie van het CipherTrust Data Security Platform van Thales, de confidential computing-technologie van Intel en Intel Trust Authority biedt bedrijven alle tools die ze daarvoor nodig hebben. We zijn trots om met deze oplossing het technologische leiderschap en de innovaties van Thales en Intel te combineren.”

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/panasonic-en-roda-computer-ontwikkelen-toughbook-40-military

https://www.winmagpro.nl/veeam-behaalt-internationale-common-criteria-certificering-voor-cyberweerbaarheid

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie