Thales ontvangt Google Cloud Technology Partner of the Year Award voor databescherming

Redactie WINMAG Pro

Thales is uitgeroepen tot Google Cloud Technology Partner of the Year voor de categorie ‘Security – Data Protection’. Het bedrijf werd gekozen uit een wereldwijde pool van best presterende partners van Google Cloud vanwege zijn uitmuntendheid in de ontwikkeling en implementatie van oplossingen op basis Google Cloud technologie.

Samenwerking tussen Thales en Google Cloud voor Geavanceerde Databeveiliging

Het doel van de samenwerking tussen Thales en Google Cloud is om wereldwijde organisaties te helpen voldoen aan de steeds hogere eisen voor hun cloudomgevingen qua beveiliging, datasoevereiniteit en prestatievermogen. Thales heeft jarenlange uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van cybersecurity opgebouwd. Daarmee biedt het organisaties de mate van vertrouwen en beveiliging die nodig is om voldoende grip op zaken te houden tijdens hun overstap naar de cloud. De platformexpertise en oplossingen van Thales, en de uiterst geavanceerde infrastructuur van Google Cloud, stellen de twee partners in staat om nauw samen te werken aan grootschalige initiatieven voor databeveiliging.

Thales streeft continu naar de ontwikkeling van ijzersterke security-oplossingen. Het doel van de nieuwe samenwerking met Google Cloud is dan ook om gebruikers van zijn CipherTrust Data Security-platform te voorzien van nieuwe, door AI ondersteunde mogelijkheden voor de beveiliging van data. Daartoe doet Thales een beroep op de machine learning-oplossing Vertex AI van Google Cloud. De nieuwe mogelijkheden helpen organisaties om gevoelige data in de cloud in kaart te brengen, te classificeren en te beschermen. De machine learning-technologie automatiseert daarbij cruciale taken en waarborgt dat gevoelige data in de cloud veilig blijft.

Innovatieve Databeveiligingsoplossingen

De oplossing CipherTrust Cloud Key Manager van Thales biedt sinds eind 2022 ondersteuning voor Bring Your Own Key (BYOK)-initiatieven zoals die van Google Cloud en Google Workspace. Thales en Google Cloud hebben daarnaast samen de joint-venture S3NS opgericht. Deze levert oplossingen aan klanten van Google Cloud in Frankrijk die moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van datasoevereiniteit, zoals overheidsinstellingen en organisaties die vitale infrastructuren beheren.

Thales heeft een gestructureerde cloudoplossing ontwikkeld voor bedrijven die moeten voldoen aan de strengste normen voor databescherming. S3NS biedt Franse bedrijven en publieke instellingen een oplossing die gelijkwaardig is met Google Cloud en is gecertificeerd als SecNumCloud als blijk van overeenstemming met de eisen van ANSII, het Franse agentschap voor de beveiliging van informatiesystemen. SecNumCloud vertegenwoordigt tot dusver het hoogste niveau van databescherming van Frankrijk en Europa - los van de bescherming van militaire staatsgeheimen. S3NS heeft al een eerste oplossing beschikbaar gesteld die aanvullende garanties en beveiligingsmechanismen biedt, zoals een in de EU gevestigd datacenter en externe encryptie die door S3NS wordt beheerd met behulp van technologie van Thales.

De partner awards van Google Cloud vormen een blijk van erkenning voor de significante impact en het succes van klanten waaraan onze partners het afgelopen jaar bijdroegen", zegt Kevin Ichhpurani, corporate vice president Global Ecosystem & Channels bij Google Cloud. "Het doet ons een genoegen om Thales met de 2023 Google Cloud Partner Award te bekronen. We zien ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en onze gezamenlijke klanten van ondersteuning te voorzien.

Sebastien Cano, senior vice president Cloud Protection & Licensing Activities bij Thales: “We zijn enorm trots op onze relatie met Google Cloud. Deze nieuwe award is een blijk van erkenning voor het briljante werk dat we samen in het kader van diverse projecten hebben geleverd. Thales en Google Cloud helpen klanten in alle delen van de wereld om hun data efficiënter in kaart te brengen, te classificeren en te beschermen. Daarmee waarborgen we dat hun overstap naar de cloud zo veilig mogelijk en volgens de eisen van de wet- en regelgeving verloopt.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie