The Boring Company heeft toestemming voor het graven van een tunnel onder LA

Renzo Gerritsen
Elon Musk heeft de eerste stap gezet in het oplossen van het verkeersprobleem waar LA om bekend staat. Zijn bedrijf The Boring company heeft toestemming gekregen voor het graven van een tunnel onder de stad.

The Boring Company is opgericht door Elon Musk om een oplossing te bieden aan de enorme hoeveelheid verkeer die de straten in de VS dagelijks verstoppen. Hiervoor willen ze tunnels graven onder grote steden waarmee auto's gemakkelijk verplaatst kunnen worden van A naar B zonder dat dit verkeershinder op straat oplevert. Tunnels zijn weerbestendig en liggen uit het zicht. Een groot netwerk van tunnels met vele niveaus diep zou ontstopping in elke stad oplossen, ongeacht de groei van die stad, zo denkt Musk.

Hyperloop

Ook ziet hij mogelijkheden om de tunnels een Hyperloop mogelijk maken in deze tunnels. Hiermee zou het mogelijk worden om van New York naar Washington te reizen in minder dan 30 minuten, een tijdwinst van maar liefst 3 uur.

The Boring Company heeft nu toestemming gekregen om een tunnel te graven in LA en hoopt daar naar eigen zeggen binnen ongeveer een jaar tijd mee klaar te zijn. Wil je weten hoe zo'n tunnel eruit gaat zien? In onderstaande video wordt dit duidelijk:

Lees ook: Elon Musk deelt beelden van The Boring Company

Lees ook: Elon Musk wil reizen op aarde versnellen met BFR

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Renzo