TIE Kinetix tekent 4-jarig contract met LeaseWeb voor hosting Europese IT infrastructuur

Redactie WINMAG Pro
IE Kinetix (www.TIEKinetix.com) transformeert de digitale toeleveringsketen binnen de e-commerce omgeving door volledig geïntegreerde e-commerce oplossingen te bieden.

Persbericht:

Amsterdam, 18 maart 2013 – TIE, leverancier van geïntegreerde e-commerce oplossingen, heeft hosting provider LeaseWeb uitgekozen om de IT-infrastructuur van TIE in Europa te hosten.

TIE Kinetix levert innovatieve web-based Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen aan bedrijven zoals T-Mobile, KPN, Hi en Siemens, organisaties met een omvangrijke online aanwezigheid. LeaseWeb, één van de grootste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) providers ter wereld, is door TIE Kinetix geselecteerd om de IT infrastructuur in Europa te hosten. Vooral omdat LeaseWeb in staat is om een volledig klantspecifieke hosting oplossingte bieden, maar ook omdat het klikt in de werkrelatie tussen de twee partijen. Binnen de e-commerce business zijn zaken als uptime en snelle schaalbaarheid in een IT infrastructuur bovendien onmisbaar, iets wat LeaseWeb kan leveren.

E-commerce hosting

De vestiging van LeaseWeb in Nederland heeft voor TIE Kinetix een hybride cloud hosting oplossing op maat ontworpen, waarin private cloud hosting wordt gecombineerd met dedicated servers in een volledig redundante set-up. Dit klantspecifieke hosting ontwerp zorgt ervoor dat de IT infrastructuur gemakkelijk kan worden uitgebreid en dynamisch kan meebewegen met evoluerende business behoeften.

'Het hosting platform dat LeaseWeb voor TIE Kinetix heeft ontwikkeld, is volledig op maat gemaakt. Dit is het resultaat van uitgebreide onderlinge samenwerking, om de prestaties en levering te verbeteren van alle SaaS platformen van TIE Kinetix in Europa. Het biedt ons ook de mogelijkheid om de organisatie te conformeren aan ISO standaarden, wat in lijn is met de huidige stappen die TIE Kinetix neemt om dit jaar ISO 27001 certificering te behalen,' aldus Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix.

'IT infrastructuur is het fundament waarop wij onze business bouwen,' zegt Sundelin. 'Wij zochten naar een hosting partner die een volledig redundant, high-performance hosting platform en 24/7 support kon bieden. Responstijden, samenwerking en de kwaliteit van hosting support zijn erg belangrijk voor ons. Onze eerdere ervaringen met LeaseWeb hebben bewezen dat LeaseWeb in staat is om precies dat te leveren wat wij nodig hebben.'

Ruud Mous, Commercial Director van LeaseWeb: 'De niet-aflatende expansie van TIE Kinetix in de markt is indrukwekkend. Onze teams werken nauw samen om te voorzien in de juiste IT infrastructuur om die groei te faciliteren. Connectiviteit, betrouwbaarheid en de flexibiliteit om zeer snel te kunnen opschalen, dat zijn basiscomponenten in de hosting diensten die we leveren. Die voordelen geven we door aan de klanten van TIE Kinetix.'

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie