Tijdwinst door slim inzetten van zakelijke software

Redactie WINMAG Pro
Je hebt er vast van gehoord. Het boek dat ondernemers van het ploeteren verlost en enorme tijdwinst belooft: Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss. Bol.com en Amazon staan vol met boeken die ondernemers helpen het leven te leiden dat ze willen – maar willen ze dat wel?

Een werkweek van vier uur en tijd besparen klinkt verleidelijk maar er spreekt ook veel voor het ouderwetse model, écht werk maar dan wel leuk werk. Want er is één ding dat ondernemers leuk vinden: met hun vak bezig zijn! En niet alleen maar 4 uur per week maar het liefst constant. Want daar ligt hun passie!

Tijdwinst voor meer vrijheid  

En daarom is niets belangrijker dan ondernemers de mogelijkheid te bieden alle andere werkzaamheden die ‘ook nog even tussendoor’ moeten zo efficiënt mogelijk in te richten zodat productief het altijd wint van druk – en het je dus tijdwinst oplevert. Daarmee zorg je er als ondernemer voor dat je in alle vrijheid dat kunt doen waar je goed in bent en waar je van geniet.

Slimmer werken dus!

Hoe ga je heel slim 8 uur per week besparen? Heel eenvoudig: laat de digitale technologie voor je werken, maak van je bedrijf een ‘digital business’ en gebruik de voordelen die je de digitalisering biedt om tijd te besparen. Hieronder vind je tips voor je online administratie, facturatie en urenregistratie, debiteurenbeheer en projectmanagement.

Online administratie

Een Excel-sheet voldoet als je net start met je onderneming. Maar, ervan uitgaande dat dit de bedoeling is, je bedrijf groeit en je Excel-sheet wordt steeds onoverzichtelijker. Dan biedt online administratie software uitkomst. Het voor jouw bedrijf geschikte systeem zit er ook bij, het aanbod aan online administratie programma’s is zeer divers.

Facturatie en urenregistratie in één

Bij een facturatiesysteem dat je een combinatie van facturatie en urenregistratie biedt zorgt deze koppeling voor meer efficiëntie bij zowel facturatie als urenregistratie. En natuurlijk helpt deze slimme oplossing je elke week weer tijd te besparen die je kunt gebruiken om je op de leuke dingen van ondernemen te richten.

Debiteurenbeheer software

Je hebt met plezier aan die leuke opdracht gewerkt maar voor wat hoort wat. Helaas is niet elke klant even snel met betalen en moet je er regelmatig achteraan om je geld binnen te krijgen. Debiteurenbeheer software ondersteunt je hierbij, het programma houdt het overzicht en je verstuurt er betalingsherinneringen, sommaties en vorderingen heel makkelijk mee.

Projectmanagement

Als projecteigenaar of projectleider weet je precies hoe een project georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond moet worden. Projectmanagement is een mooie uitdaging voor ondernemers. Projectmanagement tools ondersteunen je in elke projectfase zodat je je rol optimaal kunt vervullen en tijdwinst kunt boeken. Krijg je al zin in een nieuw project?

Digitale transformatie

Na de digitale (r)evolutie is er nu de digitale transformatie, weer een stap verder in de toenemende digitalisering van ondernemingen én ondernemers. Met bovenstaande apps weet je zeker dat je het bos (je zaak) door de bomen blijft zien. Ze ondersteunen je bij de ontwikkelingen die de steeds snellere groei van het netwerk van digitale verbindingen met zich mee brengt. De apps zijn onderdeel van de digitale transformatie die onze manier van werken voor altijd aan het veranderen is en ons zowel zakelijk als privé steeds dichter bij elkaar brengt.

En, voor jou zeker net zo belangrijk, ze helpen je aan een tijdwinst van (minimaal) 8 uur per week!

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie