Verklein het risico op onbereikbaarheid

Tip voor organisaties: investeer in meerdere hostingbedrijven

Redactie WINMAG Pro
Afgelopen vrijdag was één van de grootste cyberaanvallen in de geschiedenis van het internet. Door een enorme DDoS-aanval waren een aantal grote bedrijven zoals Twitter, Spotify en Netflix enige tijd onbereikbaar. Dit risico kan verkleint worden door je website in meerdere landen te hosten.

Het doelwit van de cyber-aanval afgelopen vrijdag was netwerkbedrijf Dyn en resulteerde in de onbereikbaarheid van tientallen websites. 'We zijn al jaren een voorstander van overtolligheid, je kan nooit te veilig en te overtollig zijn.' Aldus Kyle York van Dyn. York laat weten dat bedrijven die gebruik maken van servers op meerdere fysieke locaties aanzienlijk minder last hadden van de aanval en minder kans hebben op onbereikbaarheid door fouten.

Cyber SecurityLees ook: IoT-apparaten vaker gebruikt voor DDoS-aanvallen 
Lees ook: Soepel omgaan met DDoS-aanvallen

Nadelen meerdere hostingbedrijven

Het gebruiken van meerdere hostingbedrijven brengt wel een aantal nadelen met zich mee. Los van de extra kosten die het met zich meebrengt, is het met meerdere servers een stuk lastiger om je bezoekers in de gaten te houden.

Meer aanvallen

Experts verwachten dat er in de toekomst aanzienlijk meer en beter uitgevoerde aanvallen zullen plaatsvinden. Door de toename van internet in allerlei apparaten zoals koelkasten en autoradio's is het voor cybercriminelen vrij eenvoudig om een grote aanval uit te voeren. Vind je het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn, kan het dus misschien lonen om je website op meerdere locaties te hosten.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie