CEO van Togg, M. Gürcan Karakaş

Togg lanceert digitale paspoorten voor batterij en smart device

Redactie WINMAG Pro

Togg ontwikkelt paspoorten op basis van blockchain om de toekomstige mobiliteit te ondersteunen

  •  Togg presenteert revolutionaire nieuwe mobiliteitstechnologie op de Avalanche Summit in Barcelona
  • Blockchain-gebaseerde paspoorten vergemakkelijken gebruikersgerichte mobiliteit voor het moderne tijdperk; één paspoort voor het apparaat en één voor de batterij
  • Meerdere op zichzelf staande ecosystemen gekoppeld via blockchain om ononderbroken slimme oplossingen voor het leven te bieden
  • Togg in joint venture met Farasis Energy om tegen eind 2023 een ultramoderne EV-batterijfabriek te bouwen
  • Export van Togg's eerste model, de T10X SUV smart device, zal naar verwachting tegen eind 2024 gelanceerd worden in West-Europa

Togg introduceert baanbrekende blockchain-gebaseerde 'paspoorten'

Togg, het wereldwijde mobiliteitstechnologie merk uit Turkije, heeft tijdens de Avalanche Summit in Barcelona, Spanje een wereldprimeur onthuld. CEO van Togg, M. Gürcan Karakaş, kondigde de komst aan van zijn innovatieve blockchain-gebaseerde 'paspoorten', die deel zullen uitmaken van het ondersteunende ecosysteem van zijn eerste model, de T10X. De C-segment SUV is geen gewoon voertuig; het is een revolutionair nieuw ‘smart device’  dat de digitale generatie van vandaag voorziet van een geïntegreerde mobiliteitservaring die wordt aangedreven door AI en gefaciliteerd door blockchain.

Togg's T10X: Een succesvolle lancering en een geïntegreerde mobiliteitservaring

De T10X werd vorige maand met groot succes gelanceerd op Togg’s thuismarkt Turkije. Het merk ontving meer dan 175.000 pre-orders in slechts negen dagen. De T10X is ontworpen om de fintech-geletterde generatie aan te trekken en wordt geleverd met een geïntegreerde ‘digital asset wallet’, inclusief het onlangs aangekondigde smart device paspoort en batterijpaspoort.

Op de jaarlijkse blockchain-top deelde M. Gürcan Karakaş hoe de T10X werd gevormd door het concept van USE CASE Mobility®️ van het bedrijf en hoe het van plan is blockchain-technologie en sterke samenwerkingsverbanden te gebruiken om onafhankelijke ecosystemen te verbinden en ononderbroken slimme oplossingen voor het leven te creëren. "We ontwikkelen een gebruiksvriendelijk platform door meerdere op zichzelf staande ecosystemen met elkaar te verbinden. De digitale wallet, ontwikkeld op Avalanche, stelt gebruikers in staat om onbeperkte gebruikersscenario's te hebben, waaronder het veilig bekijken, opslaan en overdragen van hun digitale activa en het spelen van blockchain-gebaseerde spellen op een smart device", zei hij.

Togg's Digitale Paspoorten en Geavanceerde Batterijtechnologie

"De nieuwe digitale paspoorten stellen gebruikers in staat gemakkelijk informatie te verkrijgen over hun smart device of de batterij ervan. Het paspoort van het smart device deelt details over de onderdelen van het apparaat, inclusief waar ze zijn geproduceerd en hun onderhoudsdatum; service-informatie; en processen in de toeleveringsketen," vervolgde hij.

In 2021 is Togg een joint venture aangegaan met Farasis Energy, onder de naam Siro, om energieopslagoplossingen te ontwikkelen voor de auto- en niet-auto-industrieën. Deze samenwerking stelt T10X-gebruikers in staat te profiteren van de geavanceerde batterijtechnologie van Farasis. Ook werken de twee technologiebedrijven samen aan  toekomstige duurzame energie- en elektrificatie-ontwikkelingen.

"Onze samenwerking met Siro Silk Road Clean Energy Storage Technologies en Farasis Energy stelt gebruikers in staat gedetailleerde informatie te verkrijgen in een batterijpaspoort dat een schat aan informatie omvat, vanaf de datum van fabricage tot aan de capaciteit, leeftijd en gezondheid. Door deze informatie door middel van blockchain bij te houden, helpt het de oorsprong van de batterij te verifiëren en biedt het traceerbaarheid in aanvulling op koolstofemissies en duurzaamheidsprestaties," concludeerde M. Gürcan Karakaş.

Vorige maand vond een baanbrekende ceremonie plaats om de start van de bouw van de Siro-celfabriek te markeren. De productiefaciliteit zal worden gebouwd op een terrein van 60 hectare in Gemlik, Turkije en zal ook een geavanceerd laboratorium voor celontwikkeling herbergen. Massaproductie van cellen begint in 2026 en zal in 2031 20 GWh/a produceren, met de capaciteit om verder te groeien

Lees hier ook meer over: Nieuws

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie