Slimme werkbril Toshiba tweede kwartaal op de markt

Toshiba brengt slimme bril dynaEdge DE-100 tweede kwartaal van dit jaar op de markt

Jeroen van Onselen
Net bekend: de slimme VR-bril van Toshiba komt in het tweede kwartaal van 2018 op de markt. Met de bril kunnen werknemers slimmer werken omdat ze met de bril in direct contact met de cloud staan.

Eerder schreven we al enthousiast over dynaEdge DE-100 van Toshiba. Een slim  mobiel edge-computing device met Windows 10 dat samenwerkt met Microsoft Azure IoT-service. Nu is bekend dat het apparaat het tweede kwartaal van 2018 op de markt komt. En dat betekent nogal wat.

Ubimax

Het Japanse bedrijf werkt daarin samen met Ubimax uit Bremen, Duitsland, marktleider op het gebied van zakelijke wearables.

Dit is wat Maki Yamashita, Senior Vice President PC & Solutions EMEA van Toshiba Europe GmbH vandaag zegt in een persbericht: 'We introduceren de eerste monoculaire Assisted Reality-oplossing die de kracht van een Windows 10 Pro-pc combineert met de uitgebreide mogelijkheden van industriële slimme brillen en branchespecifieke efficiëntie. De samenwerking met Ubimax stelt ons in staat medewerkers op de werkvloer hele efficiënte hulpmiddelen te bieden.'

Vrij vertaald introduceert de Japanner ons in een wereld waarin we gebruik maken van het internetten met hulp van een slimme bril. Vergeet tablets, vergeet smartphones, de vr-bril voor op het werk is dichterbij dan ooit.

Google Glass

Waar een paar jaar geleden er nog veel maatschappelijke verontwaardiging was over Google Glass, krijgt Toshiba het wel voor elkaar de zakelijke markt te bereiken. De techgigant mikt met de bril op de heftruckchauffeur, monteur of logistiek medewerker in een magazijn. Die heeft met komst van dit apparaat zijn handen vrij en heeft tegelijkertijd relevante informatie op het vizier. Eerlijk is eerlijk, wie kan daar nou op tegen zijn?

Windows 10

De oplossing draait op Windows 10 en is eenvoudig te integreren in bestaande IT-infrastructuren. Daarbij profiteert de gebruiker van voortdurende ondersteuning en beveiliging door Microsoft-updates. Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 6,5 uur mee, afhankelijk van de omstandigheden.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen