TP-link presenteert op CES onder meer OneMesh

Jordi Smit
TP-link heeft op de CES 2019, dat momenteel gaande is, zijn nieuwste routers en netwerksystemen gepresenteerd. Hieronder vallen onder meer een OneMesh netwerkoplossing, zijn eerste AX WiFi-meshsysteem (met 802.11ax) genaamd de Deco X10, drie AX-routers en de RE705X-range extender.

OneMesh

TP-link wil met Onemesh ervoor zorgen dat gebruikers bestaande apparaten niet hoeven te vervangen en ook geen nieuwe systemen hoeven aan te schaffen om een krachtig thuisnetwerk aan te maken. Gebruikers kunnen eenvoudig de firmware van hun bestaande TP-Link-routers bijwerken of een OneMesh range extender aan hun systeem toevoegen. Het eerste product in deze lijn komt in april op de markt: de AC1200 dualband RE300 wifi-repeater. In april volgt bovendien een firmware-upgrade voor de Archer C7 en Archer A7, zodat de repeater hiermee kan samenwerken. TP-Link belooft in de toekomst voor meer producten OneMesh-ondersteuning uit te brengen.  De RE300 krijgt een adviesprijs van € 43,38.

AX-serie

In deze serie brengt TP-Link drie routers op de markt die allemaal de Archer-naam dragen. De eerste in die serie is de Archer AX11000. Dit is de eerste AX wifi-gamingrouter van het bedrijf. Het apparaat biedt tribandsnelheden tot een maximum van 10756 Mbps. In combinatie met de OFDMA-technologie en de Gaming Accelerator moet latency en interferentie verminderd worden. De Archer AX11000 wordt deze maand nog uitgebracht met een adviesprijs van € 390,53.

Deco X10

Op het gebied van wifi-meshsystemen brengt TP-Link zijn eerste AX Mesh-product uit, namelijk de Deco X10. Dit systeem bevat meshtechnologie in combinatie met AX-snelheden, zodat de X10 AX2700-tribandsnelheden tot maximaal 1,95 Gbps moet halen. De Deco X10 komt in het derde kwartaal van 2019 op de markt met een adviesprijs van € 403,10 voor twee stuks.

Deco M9

TP-Link sluit zijn line-up af met de Deco M9 Plus. Deze triband-meshrouter krijgt AC2200-snelheden en triband-wifi om snelle en betrouwbare verbindingen met ruim 100 apparaten te maken. Bovendien fungeert het apparaat als een smart home hub voor IoT-apparaten. De Deco M9 Plus is al op de markt voor een prijs van € 149 voor één apparaat, € 250 voor twee en € 329 voor drie. Op 3 september 2018 maakten wij een review en bekroonden we deze meshrouter met een Excellent Award.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi