Trustbox-router uit Hengelo in de prijzen op CES

Jordi Smit
Twee producten uit Nederland zijn in de prijzen gevallen op de grootste technologiebeurs ter wereld. De TrustBox-router van het bedrijf Scalys uit Hengelo en geluidssysteem Qoobi ONE van Qoobi uit Nieuwegein kregen een Innovation Award. Dat is de prijs voor de meest innovatieve producten die op de CES-beurs in Las Vegas te vinden zijn.

TrustBox-router en Qoobi

De TrustBox-router moet ervoor zorgen dat slimme apparaten op een veilige manier online zijn. Als zulke apparaten gehackt worden, kunnen ze worden gebruikt in cyberaanvallen. De TrustBox-router won in de categorie cyberveiligheid. Met de Qoobi ONE kunnen mensen muziek streamen vanaf hun smartphone, maar het apparaatje zorgt ervoor dat het klinkt als vinyl.

Nederlandse delegatie

Scalys en Qoobi zaten in de Nederlandse delegatie naar CES. Op het Holland Tech Square lieten vijftig beginnende bedrijven zich zien aan de rest van de wereld. De missie werd geleid door prins Constantijn. Hij is voorman van de StartupDelta, de belangenvereniging van beginnende Nederlandse bedrijfjes. De CES-beurs vond de afgelopen week plaats in Las Vegas. Het is een van de grootste technologiebeurzen ter wereld.

LEES OOK: Google Assistent op CES 2019

CES van verbetering

Met 4500 exposanten verdeeld over 275.000 vierkante meter was de CES 2019 weer een groot spektakel. De CES 2019 was dit jaar vooral een CES van verbetering. Dat wil zoveel zeggen dat we heel veel producten terugzien die zijn verbeterd, ge-upgrade, voorzien van wat styling en kunnen praten met Google Assistant en Alexa.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi