TSMC start productie nieuwe A13-processor

Jordi Smit
Chipfabrikant TSMC is van start gegaan met het produceren van de A13-processor voor de volgende generatie iPhones, die later dit jaar uitkomt.

Productie A13-processor

TSMC zou in april begonnen zijn met het testen van de A13-processor, meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De massaproductie van de nieuwe processor zou nog deze maand van start gaan. Apple en TSMC wilden zelf geen commentaar geven op de geruchten.

A13-processor voor nieuwe modellen

De A13-processor is bedoeld voor de nieuwe modellen van de iPhone. Het zijn de opvolgers van de iPhone Xs, Xs Max en Xr. De twee nieuwe modellen zouden onder de codenamen D43 en D44 door het leven gaan, de opvolger van de Xr kreeg naar verluidt de codenaam N104 mee.

LEES OOK: De voor- en nadelen van overclock CPU

Presentatie nieuwe modellen

Naar verwachting zullen de nieuwe modellen van de iPhone in september gepresenteerd worden. Als we Bloomberg mogen geloven, zou Apple van plan zijn de komende jaren nog meer componenten zelf te gaan ontwikkelen. Het zou onder meer gaan om een modemchip voor de iPhone en een eigen processor voor de Mac-computers.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi