Veilig en snel je foto's op Synology Moments

Tutorial uploaden foto's Google Foto's naar Synology Moments

Redactie WINMAG Pro
NAS-fabrikant Synology staat bekend om zijn grote hoeveelheid ondersteunde apps. Vandaag: Synology Moments.

Duizendend foto's in Google Foto's? Mooi, dan is onderstaande tutorial iets voor jou.

Google Foto's is een ontzettend handige app van Google voor het opslaan van je foto's. Ben je echter de gelukkige eigenaar van een NAS van Synology, dan wil je je foto's ook veilig thuis of op kantoor op een schijf hebben opgeslagen. Synology heeft voor bijna alles een app waarmee je met je NAS veel meer kan dan alleen maar data opslaan.

Tutorial Synology Moments

Het barst van de tutorials op YouTube die je uitleggen hoe je dat kunt doen. Zelf vonden we onderstaande uitleg van TechWizTime kristalhelder.

Voordelen lokale opslag

Er valt veel te zeggen over het lokaal opslaan van je kostbare foto's. Dat geldt voor thuis maar ook voor in het zakenleven. Google Foto's maakt deel uit van de public cloud. Wat niet wil zeggen dat het geen mooi product is, het nadeel is alleen dat je niet weet op welke server je foto's zijn opgeslagen. Dat weet je met Synology tot op bepaalde hoogte wel. In een tijd waarin alles draait om security en privacy is de Synology Moments-app alles wat je nodig hebt. 

Thuis of op kantoor kun je razendsnel bij je foto's om dat je NAS in je LAN hangt. Onderweg kun je met de apps van Synology makkelijk bij je foto's via internet. Zo biedt het bedrijf uit Taiwan het beste uit twee werelden.

Next: Synology-NAS als VPN-server: zo pak je het aan

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie