Andere apps zoals WhatsApp en Signal gebruiken al end-to-end-encryptie.

Twitter werkt aan versleuteling van direct messages

Marc Boersma
Het versturen van direct messages via Twitter is straks een stuk veiliger. Ontwikkelaars van Twitter werken aan de end-to-end-encryptie voor direct messages.

De nieuwe functie is ontdekt door studente Jane Manchun Wong, die een nieuwe 'secret conversation'-optie aantrof in het Android-ontwikkelaarspakket van Twitter.

End-to-end encryptie

Gebruikers van Twitter gebruiken de functie direct messages om berichten naar specifieke ontvangers te sturen. Door de inzet van end-to-end-encryptie is het stuk lastiger voor hackers en inlichtigendiensten om deze berichten te onderscheppen en te lezen. Ook Twitter zelf zal straks geen toegang hebben tot de inhoud van de direct messages van de gebruikers.

Edward Snowden

Andere veel gebruikte apps zoals WhatsApp en Signal maken al gebruik van end-to-end-encryptie. Anderhalf jaar geleden riep NSA-klokkenluider Edward Snowden al op om de direct messages te versleutelen. Jack Dorsey, CEO van Twitter, gaf toen aan hierover na te denken. Het lijkt erop dat hij gehoor heeft gegeven aan dit verzoek om meer beveiliging binnen Twitter te implementeren.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc