UEFA EK 2020 succesvol ondersteund met infrastructuur van NTT

Redactie WINMAG Pro
Partnership toont ervaring van NTT in het leveren van diensten aan de grootste sportevenementen in Europa.

NTT Ltd., een toonaangevende wereldwijde technology services provider, sloot vandaag officieel het leveren van netwerkdiensten af voor het UEFA EK 2020. NTT was gedurende het hele Europese Kampioenschap verantwoordelijk voor de digitale infrastructuur van het toernooi.

COVID-19 zorgde daarbij voor flinke uitdagingen, waaronder het uitstel van 2020 naar 2021. Niettemin werd het kampioenschap met succes georganiseerd. Het omvatte elf steden waar binnen 31 dagen 51 wedstrijden werden gespeeld.

De ervaring van NTT in het ondersteunen van grote evenementen en het vermogen om een portfolio van robuuste diensten op meerdere locaties te leveren en te integreren, was cruciaal voor het ondersteunen van een evenement met zoveel complexiteit. Door deskundig advies, projectmanagement en de implementatie van een bedrijfskritische digitale infrastructuur te combineren, implementeerde en ondersteunde NTT het evenementennetwerk gedurende het hele toernooi. Daarbij werden alle belangrijke activiteiten in elk stadion afgedekt. Elk stadion vereiste de implementatie van LAN- en wifi-diensten in verschillende zones, waaronder de horecavoorzieningen, het veld en de mediavoorzieningen.

Enkele belangrijke feiten over het netwerk dat NTT inzette:

  • 890 switches
  • 1.565 acces points
  • 87 km glasvezelkabel
  • 245 km koperen kabel
  • Meer dan 170 mensen betrokken bij de oplevering van het project

“Als Europa's grootste internationale voetbalcompetitie zijn we trots op het samenbrengen van de beste technologieën, diensten en partners om alles efficiënt te laten verlopen. Met zijn unieke geografische footprint in alle locaties in het hele continent heeft NTT voorzien in een betrouwbare infrastructuur en expertise”, zegt Daniel Marion, Chief Information Officer van de UEFA.

“Gezien het internationale karakter vereiste Euro 2020 ongetwijfeld een partner die consistente en robuuste infrastructuursupport zou kunnen bieden", zegt Abhijit Dubey, CEO van NTT Ltd. “We zijn enthousiast dat de UEFA ons heeft gekozen om Europa's belangrijkste sportevenement te ondersteunen, naast onze succesvolle samenwerking tijdens de UEFA Champions League-finale van 2019 in Madrid. Onze bewezen intelligente infrastructuurdiensten en unieke ervaring met grote sportevenementen zoals de Tour de France, Indycar en Major League Baseball zorgen ervoor dat elke wedstrijd soepel verloopt, zodat fans overal in de wereld kunnen genieten van de actie.”

NTT Ltd.'s uitgebreid partnernetwerk betekende dat overal lokale middelen beschikbaar waren voor implementatie, gebruik en uit dienst nemen. Zo waren een consistent design en consistente service gewaarborgd. De NTT-oplossing was in de elf steden in Europa gebouwd op basis van meer dan 2000 Cisco Meraki-apparaten voor op cloud gebaseerde wifi-routing en netwerkbeveiliging. Ook werd gebruik gemaakt van meer dan 1400 Cisco-switches voor bekabelde netwerken. Het netwerk omvatte ook het veld, waardoor NTT inspeelde op de behoeften van de UEFA. Hierdoor kon de UEFA optimale connectiviteit bieden voor media, omroepen, sponsors en VIPs in alle stadions en locaties die aan het toernooi waren gekoppeld.

Over UEFA

UEFA (Union of European Football Associations) is het bestuursorgaan van het Europese voetbal. Het is een vereniging van verenigingen, een representatieve democratie en de overkoepelende organisatie van 55 nationale voetbalbonden in heel Europa. De doelstellingen zijn onder meer om alle zaken met betrekking tot Europees voetbal te behartigen, voetbal te promoten in een geest van eenheid, solidariteit, vrede, begrip en fair play, zonder enige discriminatie op basis van politieke overtuiging, ras, religie, geslacht of andere reden, en om de waarden van het Europese voetbal te beschermen. De UEFA promoot en beschermt ook ethische normen en goed bestuur in het Europese voetbal, onderhoudt relaties met alle belanghebbenden die betrokken zijn bij het Europese voetbal en ondersteunt en waarborgt haar aangesloten verenigingen met het oog op het welzijn van het Europese voetbal.

Over NTT Ltd.

NTT Ltd. is een toonaangevende wereldwijd opererende technologiedienstverlener. Wij werken samen met organisaties van over de hele wereld om met intelligente technologieoplossingen resultaten vorm te geven en te bereiken. Bij ons staat intelligent voor data-driven, verbonden, digitaal en veilig. Als wereldwijde ICT-leverancier hebben we meer dan 40.000 mensen in dienst in een diverse en dynamische werkomgeving in 57 landen. We doen zaken in 73 landen en leveren diensten in meer dan 200 landen en regio’s. Together we enable the connected future

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie