Ultimaker maakt sprong voorwaarts

Ultimaker onthult nieuwe professionele 3D-printer

Jeroen van Onselen
Ultimaker heeft vandaag op de Hannover Messe de nieuwste uitbreiding van het professionele 3D-printportfolio onthuld: de Ultimaker S5.

De toekomstbestendige Ultimaker S5 is volledig geoptimaliseerd om naadloos met bestaande workflows te integreren. De nieuwe 3D-printer is geoptimaliseerd om nog betere en betrouwbare resultaten te leveren. Het grotere bouwvolume maakt de Ultimaker S5 volgens Ultimaker de ultieme professionele oplossing voor het printen van functionele prototypes, tooling en productiehulpmiddelen.


Ontworpen voor professionals

De Ultimaker S5 heeft volledig geĆÆntegreerde hardware, software en materiaal configuratie. Daarnaast zijn de settings geoptimaliseerd, waardoor eindgebruikers volledige geometrische vrijheid hebben en met materialen met industriĆ«le eigenschappen kunnen printen. De Ultimaker S5 maakt het makkelijk om printopdrachten te herhalen, heeft een hogere up-time en is eenvoudig in een bestaande workflow te integreren.

3D-printen in plotselinge stroomversnelling

3D-printen bestaat al een poosje. Het lijkt erop dat de techniek zich ineens in een stroomversnelling bevindt. Recent deed een andere fabrikant van 3D-printers ook een flinke stap voorwaarts.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen